Na CEPS-u u Kiseljaku održana konferencija „Online nastava kao budućnost nastavnog procesa“

Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i praksi u organizaciji online nastave u protekloj akademskoj/školskoj godini i unapređenje ili poboljšanje nastavnog procesa za narednu godinu studija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2020. u 10:40 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kiseljaku je danas održana  znanstvena konferencija pod nazivom „Online nastava kao budućnost nastavnog procesa u BiH". Konferenciju je organizirala Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ u suradnji sa Ministarstvom znanosti, mladih, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna. Na konferenciji je prisustvovalo više od 50 sudionika i izlagača iz osnovnih i srednjih škola, predstavnika visokoškolskih institucija i OESS-a. Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i praksi u organizaciji online nastave u protekloj akademskoj/školskoj godini i unapređenje ili poboljšanje nastavnog procesa za narednu godinu studija.

Rezultati ankete koju je provelo Ministarstvo u svim osnovnim i srednjim školama su pokazali da 85 posto ispitanika želi klasičnu nastavu, oko 10 posto bira kombinirani rad, a ostatak se opredijelilo za online nastavu. "Prema ovim rezultatima odlučeno je da će online nastava biti krajnje rješenje ukoliko se zbog restriktivnih mjera nastavni proces ne bude mogao nikako drugačije provoditi. Stoga je izdano Uputstvo za početak nove školske godine, te je odlučeno da će se nastava održavati regularno uz poštivanje higijenskih mjera kao što su nošenje maske, skraćeni nastavni sat i odmor, a preporučuje se da učenici svoju užinu ponesu od kuće, kako bi se što manje izlazilo iz škole", rekao je za naš portal zamjenik ministra znanosti, mladih, kulture i obrazovanja Zoran Matošević.

Matošević ističe da su škole dobile materijalnu potporu higijenske zaštite. "Ovoga trenutka sve škole su dobro opremljene higijenskim potrepštinama i svi djelatnici su educirani, a današnjim sastankom ravnatelji će biti upoznati kako se dalje ponašati u ovoj situaciji", rekao je Matošević, te dodaje da će Ministarstvo svakih 15 dana analizirati situaciju u obrazovnom sustavu KSB. Uz pomoćnika ministra znanosti, mladih, kulture i sporta SBK Zoran Matošević, sudionicima su se obratili i viš. sanit. tehn. Silvana Golub (ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB) i direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić. Uvodničari su bili Prof. dr. Hadžib Salkić i Pred. VŠ Mirza Kulenović a predavači Pred. VŠ Pavao Sović, Mr. sc. Jasna Eminović, Mr. sc. Marija Kvasina i Mr. sc. Amra Mirojević. "Pandemija COVID-19 uzrokovala je mnoge promjene u svim segmentima društva, a na poseban način se to odrazilo u obrazovnom procesu.

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ je u suradnji sa Ministarstvom znanosti, mladih, kulture i sporta KSB s ciljem pružanja podrške u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce, kao i visokoškolske institucije organizirala današnju konferenciju", rekao je direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić.

Kopirati
Drag cursor here to close