Potpisan sporazum

Mostarsko i splitsko 'Pravo' jačaju suradnju

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, dekanica Pravnog Fakulteta SUM-a Sabrina Horović i dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Mirko Klarić
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 01. 2019. u 14:33 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o znanstvenoj i nastavnoj suradnji između Sveučilišta u Mostaru, Pravnog fakulteta SUM-a i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu s ciljem uspostave međusobne suradnje u znanstveno istraživačkom i znanstveno nastavnom radu potpisan je na Pravnom fakultetu SUM-a.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, dekanica Pravnog Fakulteta SUM-a Sabrina Horović i dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Mirko Klarić, priopćeno je sa SUM-a.

Rektor Sveučilišta u Mostaru je istaknuo kako je Sveučilište u Splitu jedno od vodećih u Republici Hrvatskoj i uzor je svim sveučilištima koji su u razvoju kao što je SUM jer je u fazi integriranog sveučilišta.

''Hvala vam što ste prepoznali i našu perspektivu, što ste nam pružili ruku zajedničke suradnje iz koje će sasvim sigurno proizaći jedna nova dimenzija, hvala što nam dajete mogućnost da budemo bolji'', kazao je rektor Tomić.

Suradnja u znanstveno istraživačkom radu odvijat će se putem izvođenja zajedničkih znanstveno istraživačkih programa i projekata, kroz organiziranja zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova te razmjeni znanstvenih informacija i iskustava. Kroz znanstveno nastavni rad suradnja će se razvijati kroz unapređenja i usklađivanja studijskih programa i razmjene nastavnog osoblja i studenata, navode u priopćenju.

Foto: SUM / Potpisivanje sporazuma na Pravnom fakultetu SUM-a

Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu  Mirko Klarić je kazao kako Pravni fakultet u Splitu i pravni fakultet u Mostaru imaju dugogodišnju suradnju koja bi sada trebala prijeći na višu razinu.

''Pravni fakultet i Sveučilište u Splitu je drugo po veličini sveučilište i fakultet u Splitu i ono je zemljopisno gledano jako blizu sa Sveučilištem u Mostaru tako da je moguća suradnja i na dnevnoj razini te postoji čitavi niz mogućnosti za suradnju'', kazao je dekan Klarić.

Dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Sabrina Horović je istaknula kako je sklapanje Sporazuma bio prirodan slijed produbljivanja odnosa između dva sestrinska fakulteta.

''Pravni fakultet iz Splita nam je pomogao najviše u najtežem razdoblju našeg fakulteta, to je bio ratno razdoblje i imamo kontinuiranu suradnju s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu'', kazala je dekanica Horović, priopćeno je sa mostarskog Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close