Međunarodni istraživački dan

Mostarski gimnazijalci sudjelovali u istraživačkom procesu

Učenici Gimnazije 'fra Grga Martić' zajedno sa svojim profesoricama Silvijom Ćorić, Antonijom Topić i Matejom Doko, danas su se sa suvremenom znanstvenom metodologijom i tehnikom koja omogućava povezanost cijeloga znanstvenoga univerzuma.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 03. 2019. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni istraživački dan učenika bio je prilika Mostarskim gimnazijalcima da na jedan dan budu znanstvenici te sudjeluju u autentičnom istraživačkom procesu.

Učenici Gimnazije 'fra Grga Martić' zajedno sa svojim profesoricama Silvijom Ćorić, Antonijom Topić i Matejom Doko, danas su se sa studentima i znanstvenicima upoznali sa suvremenom znanstvenom metodologijom i tehnikom koja omogućava povezanost cijeloga znanstvenoga univerzuma.

Video: Mostarski gimnazijalci sudjelovali u autentičnom istraživačkom procesu

Međunarodni istraživački dan učenika već se drugi put održava i u Mostaru zahvaljujući suradnji znanstvenika sa FESB-a Sveučilišta u Splitu, FPMOZ-a i Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Učenici u dobi od 16 do 19 godina u zemljama širom svijeta pozvani su da jedan dan provedu na obližnjem sveučilištu ili istraživačkom centru kako bi sudjelovali u autentičnom istraživačkom procesu.

Mostarski gimnazijalci istodobno su bili povezani s učenicima iz Peruge, Pavie, Madrida i Cipra s kojima su analizirali podatke, a rezultate analize zajednički su preko web konferencije mogli prodiskutirati sa znanstvenicima na CERN-u.

Koordinatori ovog hvalevrijednog projekta približavanja znanosti mladima su prof, dr. Slavica Brkić i asistentica Antonija Bošnjak s mostarskoga Sveučilišta te prof. dr. Nikola Godinović i prof. dr. Ivica Puljak sa splitskoga.

Kopirati
Drag cursor here to close