Roditelji?

Mostarski vrtići objavili cijene

Privatni vrtići pisali su Vladi HNŽ-a. Kako je rečeno, to se pitanje još nije raspravljalo, a neki su vrtići objavili cijene.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 04. 2020. u 14:08 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno njezin Krizni stožer, još nisu raspravljali o zahtjevu mostarskih dječjih vrtića da im se pomogne jer ne žele opteretiti roditelje.

No, pojedini su vrtići već objavili cijene za ožujak u kojem su izdate posebne mjere zbog korona virusa.

Ustanova "Dječiji vrtići" Mostar na svojoj web stranici objavila je kako će za ožujak plaćati Jaslički program 76,00 KM, Cjelodnevni program 65,00 KM, Poludnevni program 50,00 KM, Igraonički program 27,00 KM, Engleski jezik 10,00 KM, “Zumba” 10,00 KM te program “Olimpići” 15,00 KM.

Priopćeno je i kako će roditeljima koji su uplatili punu cijenu za ožujak 2020. troškovi biti refundirani kada vrtić krene s radom.

Vrtić Sveti Josip objavio je kako će roditelji morati uplatiti 50 posto iznosa kojeg su do sada uplaćivali.

''U ovim okolnostima naš Vrtić Sveti Josip sudjeluje u Caritasovom projektu Jelo na kotačima. Svaki dan se pripremaju topli obroci za najugroženije u našem gradu. U ovom teškom vremenu moramo biti solidarni i milosrdni jedni prema drugima, a posebno prema potrebnima'', navodi ova ustanova.

Podsjećamo, privatne predškolske ustanove s područja HNŽ-a obratile su se Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a povodom pandemije koronavirusa i nemogućnosti rada ovih ustanova, te njihovog financiranja, odnosno teškog razdoblja u kojem su se našli.

Kako su u svom pismu kazali, njihove ustanove su samoodržive, bez značajne dobiti što ih čini ''nespremnima da se nose s ovakvim nepredviđenim situacijama''.

''Budući da smo u ovom mjesecu radili svega 9 dana ta sredstva neće biti dostatna za podmirivanje svih tekućih troškova i obaveza prema državi (doprinosi, plaće, režije…)“, navode u pismo upućenom Ministarstvu prosvjete HNŽ-a.

''Naša će dugovanja za doprinose i ostale obveze rasti pri čemu nećemo iznaći načina da izvršimo obaveze. Stoga vas molimo da nam kao nadležna institucija pomognete da pronađemo neko rješenje, u protivnom ćemo se naći u situaciji da će 1356 djece ostati bez mogućnosti nastavka pohađanja odabrane predškolske ustanove, a naši bi se djelatnici( 133 djelatnika) lako mogli naći u statistici nezaposlenih'', navode u svom pismu Privatne predškolske ustanove s područja HNŽ-a.

Vrtići i roditelji, još uvijek čekaju odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close