Centar za Arhitekturu

Mostarski studenti uživali u predavanju "And … yet another Tokyo"

Predavanja prof. Radovića i prof. Boontharm su dio programa Centra Centra za Arhitekturu, dijalog i umjetnost i predstavljaju 'pre-event' ovogodišnjih mostarskih Dana Orisa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 03. 2018. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala dvorana u HD herceg Stjepana Kosače bila je skoro do posljednjeg mjesta ispunja studentima koji su imali priliku da čuju predavanje profesora Darke Radovića i profesorice Davisi Boontharm.

To je bila prilika da se Tokio doživi iz prve ruke. Tokio od 9 milijuna stanovnika, od 16 do 32 milijuna stanovnika. Priliku da dožive brzi grad gdje je sve 'tajmirano' u sekundu i onu drugu stranu Tokija, gdje je 'fjaka'.

Predavanja prof. Radovića i prof. Boontharm su dio programa Centra  za Arhitekturu, dijalog i umjetnost i predstavljaju 'pre-event' ovogodišnjih mostarskih Dana Orisa.

Profesor Darko Radović je profesor arhitekture i urbanog dizajna na Sveučilištu Keio u Tokiju. Predavao je, istraživao i prakticirao arhitekuturu i urbanizam u Europi, Australiji i Aziji.

Na Keio sveučilištu vodi laboratorij Co+LaboRadović, istraživački laboratorij koji se fokusira na koncepte urbanizma i odrrživog razvoja po mjerilima. Profesora Davisi Boontharm je profesorica arhitekture i urbanog dizajna na Meiji Sveučilištu u Tokiju.

Njezina međunarodna akademska karijera proteže se iz Francuske preko Tajlanda, Singapura i Australije do Japana. Davisino urbano istraživanje usmjereno je na subjektivnost i ulogu umjetnosti u rekvalifikaciji, dok njezin kreativni rad izražava strast za gradovima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close