Izvannastavne aktivnosti

Mostarski studenti učili o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi

Radionica je, uz ostalo, omogućila studentima da uče od istaknutih stručnjaka za međunarodno kazneno pravo i tranzicijsku pravdu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 03. 2018. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trodnevna izvannastavna radionica Misije OSSE-a u Bosni i Hercegovini o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi, na kojoj je sudjelovalo dvadesetak studenata završnih godina pravnih fakulteta, završila je u četvrtak u Mostaru.

Cilj radionice je, kako je istaknuto, da pruži priliku studentima da unaprijede svoja znanja i vještine u oblasti primjene principa međunarodnog kaznenog prava i tranzicijske pravde.

Radionica je, uz ostalo, omogućila studentima da uče od istaknutih stručnjaka za međunarodno kazneno pravo i tranzicijsku pravdu.

Službenik za odnose s javnošću Misije OSSE-a u BiH Zlatan Musić rekao je kako je izvannastavna radionica organizirana kako bi se unaprijedila znanja i vještine studenata prava u Mostaru.

''Radionica studentima pruža jedan drugi način koji se ne temelji isključivo na teorijskim načelima i to je prilika da svoje znanje primjenjuju u praksi kako bi se što bolje pripremili za rad u struci '', kazao je Musić.

Istakao je kako je radionica okupila veliki broj stručnjaka iz pravnih oblasti, a posebno iz oblasti procesuiranja ratnih zločina te dodao kako će se i dalje nastaviti s organiziranjem ovakvih i sličnih radionica na području BiH.

Po riječima docentice na Katedri za kazneno procesno pravo Pravnog fakultetu Sveučilišta u Mostaru Ivane Stipanović, studenti su prvi dan imali teorijska predavanja vezana za međunarodno kazneno pravo i tranzicijsku pravdu, dok je drugi dan organizirana praktična radionica s tužiteljima Županijskog tužiteljstva u Mostaru na kojoj su radili način pripreme za simulaciju glavne rasprave, odnosno glavnog pretresa.

Dodala je kako su studenti zadnji dan pokazali sve ono što su praktično naučili kroz radionicu, naglasivši kako se na Pravnom fakultetu radi puno više od teorijskih predavanja.

Amel Brković, student četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić', rekao je kako mu je radionica pomogla pri stjecanju praktičnog znanja iz oblasti međunarodnog kaznenog prava, dok je Ivana Jeličić, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, istaknula kako je radionica pozitivno utjecala na studente te da ovakvim radionicama studenti proširuju stečeno znanje i stječu nova iskustva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close