Susret

Mostarski studenti razgovarali s Plenkovićem

Razgovor je protekao u prijateljskom tonu uz snažno zalaganje i pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini u procesu očuvanja kulturnoga identiteta, dodatnoga razvoja Sveučilišta u Mostaru te unaprjeđenja političkoga statusa Hrvata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 07. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru trodnevnoga studijskog posjeta institucijama Republike Hrvatske studenti politologije s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održali su sastanak s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, te predsjednicom Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravkom Bušić.

Razgovor je protekao u prijateljskom tonu uz snažno zalaganje i pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini u procesu očuvanja kulturnoga identiteta, dodatnoga razvoja Sveučilišta u Mostaru te unaprjeđenja političkoga statusa Hrvata kao najmalobrojnijega konstitutivnog naroda.
Uz spomenuti razgovor studenti su posjetili Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Zagrebačku nadbiskupiju te Večernji list.

Sa studentima politologije bili su i studenti drugih studija s triju javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini okupljeni u Udrugu ''Hrvatski studenti Banjalučke regije'', Zajednicu hrvatskih studenata ''Pleter" i Hrvatski studentski politološki forum – HSPF.

Studijski posjet je uspješno održan u organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva ''Hrvatska pomaže'' i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dok su ga u financijskom i organizacijskom smislu potpomogli Sveučilište u Mostaru, Institut za društveno-politička istraživanja Mostar - IDPI te Udruga bosanskih Hrvata ''Prsten'', navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close