Europski dan logopeda

Mostarski studenti poručili: Logopedija je više od ispravljanja izgovora glasova

Skupom na kojemu su informirali svoje kolege, osoblje i posjetitelje fakulteta, studenti su se pridružili obilježavanju Europskog dana logopedije, koji se po prvi put obilježio u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 03. 2018. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski studenti su na skupu kojega su organizirali u utorak su na Filozofskom fakultetu poručili kako logopedija nije samo ispravljanje izgovora glasova, nego je to zvanje mnogo više.

Skupom na kojemu su informirali svoje kolege, osoblje i posjetitelje fakulteta, studenti su se pridružili obilježavanju Europskog dana logopedije, koji se po prvi put obilježio u Mostaru.

Studenti su obilježavanjem ovog događaja željeli povećati svijest građana o logopediji ali i o samom studiju koji već tri godine postoji na Filozofskom fakultetu.

''Odlučili smo obilježiti Europski dan logopedije u svrhu buđenja svijesti, ne samo da postoji studij, nego općenito, što je to logoped, čim se on bavi, koja su područja rada i koja su predmet zanimanja, te da razbijemo mitove da logopedi rade samo ispravljanje glasova, mucanje i slično te da je ovo dosta široko područje'', rekla je studentica treće godine Monika Matić za Bljesak.info.

Tako, na skupu ističu, da logopedi rade na područje rane intervencije, jezičnih poremećaja, specifičnih teškoća učenja, poremećaja tečnosti govora, rad s osobama oštećenog sluha, poremećajima glasa, osobama s poremećajima autističnog spektra, različitim sindromima, s pacijentima s traumatskim oštećenjima mozga.

Matić ističe kako logopedi u Mostaru koji djeluju u sklopu Doma zdravlja i SKB Mostar vode veliku brigu i suradnju sa studentima Filozofskog, koji dodaju da uz bogato strukovno znanje na fakultetu očekuju i veći broj sati praktičnog rada.

Kopirati
Drag cursor here to close