''PR Challange''

Mostarski studenti osvojili drugo mjesto na državnom PR natjecanju

Mostarska ekipa – PRvi, imala je najupečatljivi nastup, navode organizatori
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 02. 2019. u 17:23 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarski studenti na PR Challange natjecanju

Mostarski studenti osvojili su drugo mjesto na sedmom državnom studentskom natjecanju iz odnosa s javnošću.

Mostarska ekipa – PRvi, imala je najupečatljivi nastup, navode organizatori, a sačinjavali su je studenti Dženita Sakić, Azra Zatega, Anel Husnić i Adi Bebanić sa Odsjeka za komunikologiju Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Fantastic Trio sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici sa odličnom prezentacijom PR strategije za U-Report platformu.

Senadina Mehanović, Ahmed Fajković i Dženan Delić osmislili su sveobuhvatnu PR strategiju, spremno odgovarali na pitanja i ponudili konkretna rješenja.

Šest natjcateljih ekipa – finalista iz cijele BiH okupilo se u Sarajevu na predstavljanju svojih PR strategija za studije slučaja koje su zadale partnerske organizacija natjecanja, Vakufska banka d.d. Sarajevo i UNICEF u BiH, a ocjenjivao ih je stručni žiri na čelu sa profesoricom na Odsjeku žurnalistike/komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Lejlom Turčilo.
Novčani poklon za njih, kao i za još dvije najbolje ekipe osigurala je upravo Vakufska banka d.d., a direktor banke Denis Čivgin uručio je priznanja najboljima.

''Kroz partnerstvo sa PR Challengeom idemo i dalje, šireći svoje područje društveno odgovornog djelovanja prema studentima. Hvala ovim mladim ljudima na sjajnim inovativnim idejama koje su ponudili za Vakufsku banku kroz svoje strategije'', rekao je rekao je direktor Vakufske banke d.d. Sarajevo, Denis Čivgin.

Foto: PR / Banjalučki studenti predstavljaju PR strategiju

Ove godine, osim Mostaraca i Sarajlija, u finalu su se natjecale ekipe Tuzle, Zenice, Banjaluke i Istočnog Sarajeva.

Treće mjesto, po ocjeni stručnog žirija, za PR strategiju za U-Report, pripalo je ekipi Prepare&Go sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u sastavu Petar Pušonja, Anđela Knežević i Tijana Gogić. Žiri je ocijenio da je najkreativniji koncept osmislila ekipa EFSA PR Clubekipa sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu svojom PR strategijom za U-Report.

Poklon pakete za sve sudionike, finaliste i članove žirija osigurala je Podravka u BiH, koja je već tradicionalno jedan od partnera ovog društvenog korisnog projekta koji je pokrenula i sprovodi PR agencija Prime Communications.

''Namjera nam je da kroz PR Challenge pružimo priliku studentima koji izučavaju ovu oblast, da se kroz izradu PR strategije suoče sa realnim poslovnim izazovima, i da na primjerima iz prakse primijene znanja koja su dobili na fakultetu. Zahvaljujući toj konkretnoj korisnosti projekta, iz godine u godinu imamo sve bolju suradnju sa fakultetima širom Bosne i Hercegovine, koji potiču svoje studente da se prijave i okušaju na natjecanju. Žiri je ocjenjivao njihove ideje, pristup, izvodljivost, inovativnost i način postavke strategija. Čuli smo dobre i jasno razrađene ideje, a uz dragocjene intervencije žirija, učesnici su danas dobili jasniju sliku kako to u stvarnosti izgleda raditi u oblasti odnosa s javnošću, izvan učionice. Čestitam pobjedničkim ekipama, i svima onima koji su svojim trudom i inovativnim idejama zaslužili mjesto u finalu'', rekla je na direktorica Prime Communications, Dobrila Močević, agencije koja je autor i organizator natjecanja PR Challenge.

Organizator natjecanja PR Challenge je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija sa kancelarijama u Banjaluci i Sarajevu, koja ovim natjecanjem želi naglasiti značaj PR profesije, promovirati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege, i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stječu na fakultetima primijene u praksi, priopćeno je iz Agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close