''PR Challange''

Mostarski studenti natječu se u kreiranju PR strategije

Ovogodišnji partneri PR Challengea, Vakufska banka d.d. Sarajevo i UNICEF, pripremili su zadatke za prijavljene ekipe.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 02. 2019. u 15:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi po redu PR Challenge ugostit će u finalu pet najboljih ekipa koje su upravo dobile priliku da odaberu koju PR strategije će raditi, za profitnu ili neprofitnu organizaciju.

Ovogodišnji partneri PR Challengea, Vakufska banka d.d. Sarajevo i UNICEF, pripremili su zadatke za prijavljene ekipe. 

''Zadovoljstvo nam je što je Vakufska banka dio PR Challengea, državnog natjecanja koje daje priliku talentiranim studentima da primijene stečena fakultetska znanja u odnosima s javnošću na konkretnom zadatku. Mi s osobitim zanimanjem očekujemo rješenja i ideje koje će se pripremiti za Vakufsku banku. Mogu s ponosom naglasiti da partnerstvom sa PR Challengeom Vakufska banka konačno širi svoje područje društveno odgovornog djelovanja prema studentima, te je osim tradicionalne suradnje sa srednjim ekonomskim školama, ove godine spremna ponuditi i studentske prakse za one koje, u finalu, upoznamo. To je i jedan od razloga zašto se izuzetno radujemo finalnom događaju, i prilici da poslušamo ideje najboljih ekipa, te ih primijenimo u razvijanju sektora odnosa sa javnošću Vakufske banke'', rekao je direktor Vakufske banke d.d. Sarajevo, Denis Čivgin. 

Neprofitni zadatak ovogodišnjeg PR Challengea je izrada PR strategije za projekt UNICEF-a u BiH, U-Report. Projekt je nastao sa ciljem da se poveća participacija i socijalni aktivizam građana, prije svega mladih ljudi, stoji u priopćenju. 

Prijave na natjecanje koje pruža priliku mladim, talentiranim i perspektivnim studentima koji žele svoja teorijska znanja, svoju kreativnost i inovativnost primijeniti na praktičnom primjeru tako što će, zajedno sa kolegama iz tima kreirati PR strategiju za brend ili uslugu partnerske organizacije, poslalo je 15 ekipa sa fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Superfinale državnog PR Challenge-a, u kojem će se nadmetati najmanje pet timova koji pošalju najbolje strategije, bit će održano u Sarajevu u 26. veljače, kada će žiri proglasiti najbolje timove u kategorijama: Najbolja PR strategija, najkreativniji koncept, najinovativniji pristup u kreiranju strategije i najbolja prezentacija. 

Projekt PR Challenge agencije PRIME Communications pokrenut je 2009. godine u okviru društveno odgovornog djelovanja agencije, usmjerenog na edukaciju i jačanje profesije odnosa s javnošću kroz suradnju sa studentima i fakultetima koji izučavaju ovu disciplinu, priopćili su organizatori. 

Prošlogodišnji pobjednici ovoga najtjecanja bila je ekipa studenata sa mostarskog Univerziteta.

Timovi i fakulteti:

Media Litera, Internacionalni univerzitet Travnik              
DIA Ekipa, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru
Apex Američki Univerzitet Tuzla
Ireum, Ekonomski fakultet Sarajevo        
MS Team, Ekonomski fakultet Tuzla
PRepare & Go, Filozofski fakultet Pale 
Tim ''Raketa'', Ekonomski fakultet u Sarajevu
Vitez, Fakultet poslovne ekonomije
EFSA PR Club, Ekonomski fakultet u Sarajevu
Mostar Prvi, Fakultet humanističkih nauka u Mostaru
Mostar CSI Mostar (Case Study Investigators) Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru 
Fantastic Four, Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici
''Apeiron'', Paneuropski univerzitet ''Apeiron'', Banja Luka           
Studentski klub IPI Akademije, Internacionalna poslovno-informaciona Akademija Tuzla
ProZone, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru

Kopirati
Drag cursor here to close