Praktična nastava

Mostarski srednjoškolci predstavili poduzeća koja su sami osmislili

Sajam poduzeća za vježbu posjetio je veliki broj učenika osnovnih škola, koji su uz pratnju profesora došli da se upoznaju s radom i aktivnostima učenika Srednje ekonomske škole
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 04. 2019. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR /  Srednjoškolski sajam poduzeća u Mostaru

Peti po redu Sajam poduzeća za vježbu održan je u petak u Srednjoj ekonomskoj i ugostiteljsko-turističkoj školi Mostar, priopćeno je iz škole.

Učenici četvrtih razreda u sklopu predmeta ''Praktična nastava'' u protekloj godini osmislili su svoja virtualna poduzeća, te su uz pomoć profesorice navedenog predmeta Raseme Bajgorić-Isić, simulirali rad poduzeća, svih odjela koji se nalaze u poduzeću, te sve vrste poslova koje isto obavlja.

''Na ovakav način, već duži niz godina, učenici ove škole imaju priliku da kroz praktičan rad stječu znanja i vještine koja će im pomoći da po završetku školovanja budu osposobljeni za tržište rada, te pri zapošljavanju ta ista znanja i primijene'', navode iz škole.

Sajam poduzeća za vježbu posjetio je veliki broj učenika osnovnih škola, koji su uz pratnju profesora došli da se upoznaju s radom i aktivnostima učenika Srednje ekonomske škole. Sajam su posjetili učenici O.Š. ''Mustafa Ejubović Šeh Jujo'', O.Š. ''Mujaga Komadina'', O.Š. ''Zalik'', O.Š. ''Šesta osnovna'' i  O.Š. ''Četvrta osnovna''.

Pored učenika Osnovnih škola, Sajam su posjetili i bivši učenici ove škole, koji, navode iz škole, trenutno studiraju na različitim fakultetima, neki su već i zaposleni, ali svakako žele, tvrde, podržati rad profesora i učenika škole koju su prije nekoliko godina i sami pohađali.

Realizacija Sajma dokaz je, navode, zalaganja rukovodstva i nastavnog osoblja ove škole da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove, buduće kvalitetne studente i vrijedne zaposlenike, koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti.

''Jako sam zadovoljna realizacijom Sajma, učenici su pokazali kreativnost i sposobnost da vrijednim radom osmisle i realiziraju svoje ideje, te na simboličan način predstave javnosti svoja znanja stečena tokom četverogodišnjeg obrazovanja. Poduzeće za vježbu koncept je koji se već duži niz godina realizira u sklopu predmeta praktična nastava, a obzirom da se ovakav način rada s učenicima pokazao uspješnim nastojat ćemo isti i zadržati'', rekla je profesorica Bajgorić-Isić, priopćeno je iz škole.

Kopirati
Drag cursor here to close