Incijativa srednjoškolaca Gimnazije Mostar

Mostarski srednjoškolci pokrenuli inicijativu uvođenje zdravstvenog odgoja u škole

Situacija danas je alarmatna, sve više maloljetničkih trudnoća, maloljetnika ovisnih o alkoholu i drogama...
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 04. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Incijativa srednjoškolaca Gimnazije Mostar je us klopu Civitas projekta pokrenula inicijativu za uvođenje zdravstvenog odgoja u srednje škole.

Inače, inicijativa pod nazivom "Zdravstveni odgoj-predmet u srednjim školama?" je u sklopu  natjecanja Civitas, te je rađena od strane učenika Gimnazije Mostar i mentora prof. Ragiba Dizdar.

''Svjesni današnje situacije, pasivnosti nadležnih institucija o potrebi učenja o našem zdravlju, kako reproduktivnom tako i mentalnom, o ishrani, vježbi, zdravom načinu života, kao i neznanju srednjoškolaca, smatramo potrebnim da se u sklopu redovne nastave, i to predmeta tjelesnog i zdravstvenog odgoja,bilogije i sata razredne zajednice, uvede u nastavni plan i program redovna edukacija od strane stručnih ljudi koji će nas podučiti o našem zdravlju, nečemu o čemu najviše trebamo znati i brinuti.

Rezultati naše kampanje sigurno neće izostati. Situacija danas je alarmatna, sve više maloljetničkih trudnoća, maloljetnika ovisnih o alkoholu i drogama, te nezdravom načinu života uopće nas tjera na našu građansku dužnost da pokušamo promijeniti stvari i učiniti statistiku mnogo boljom od trenutne'', poručila je inicijativa srednjoškolaca.

Kopirati
Drag cursor here to close