Tradicionalna posjeta

Mostarski srednjoškolci na renomiranom festivalu u Zagrebu

Učenici su sudjelovali na druženjima, predavanjima, panelima, a okušali su se u radu u 3D virtualnom prostoru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 09. 2019. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četvrtu godinu za redom Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar organizirala je dodatnu edukaciju i odlazak na renomirani regionalni ''Festival modernog doma – InDizajn'', za svoje učenike i djelatnike iz oblasti graditeljstva i arhitekture.

Sajam se ove godine održava u još bogatijem izdanju sportske dvorane Arena Zagreb  u kojem se okupilo više od 80 izlagača iz područja opremanja interijera, renomiranih stručnjaka i arhitekata, priopćeno je iz škole.

Kao i svake godine, glavni organizator je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja je toplim gostoprimstvom odvojila svoje vrijeme za  razgovor s učenicima, o početku rada vlastite škole za uređenje i stiliziranje interijera, potom za nezaobilazno slikanje za uspomenu i rastanak s završnim riječima porukom

''Ako u nešto treba ulagati, onda je to edukacija. Hvala Građevinskoj školi što su doputovali iz Mostara kako bi posjetili našu školu i upoznali se s novitetima na InDizajn sajmu! Bravo svi'', poručila je dizajnerica nakon posjete.

Na sajmu su se također predstavili hrvatski kreativci i produkt dizajneri, čiji su radovi sastavni dio svakog modernog doma, a jedna od njih je i bivša pjevačica grupe Colonija, Indira Levak, koja je predstavila svoj novi projekt - Dizajn By Indira Levak.

Učenici su sudjelovali na druženjima, predavanjima, panelima, a okušali su se u radu u 3D virtualnom prostoru. Bila je to iznimna prilka, navode iz škole, da pronađu inspirativna rješenja za uređenje interijera: gotov namještaj, kao i onaj po mjeri, dizajnerske komade, raskošne dekoracije, zanimljive detalje i još mnogo toga.

Ostatak vikenda su proveli u razgledavanju Zagreba, upoznavanju s njegovom poviješću, arhitekturom, tradicijom, kulturom i  mjestima za zabavu, priopćeno je iz škole.

Osim smjera dizajnera unutrašnje arhitekture-interijera, Građevinska škola Jurja Dalmatinca nudi izobrazbu za smjerove građevinskog tehničara visokogradnje i niskogradnje, tehničara geodezije i geoinformatike, računalnog tehničara u graditeljstvu, tehničar eko i održive gradnje te za zanatska zanimanja montera suhe gradnje, keramičara-oblagača i zidara/tesara/klesara.

Kopirati
Drag cursor here to close