Natjecanje u robotici

Mostarski gimnazijalci trebaju pomoć za odlazak na natjecanje u Meksiko

Mostarski gimnazijalci se spremaju za svjetsko natjecanje u robotici.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 05. 2018. u 07:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U prvom razredu vidio sam da se učenici bave robotikom, onda sam odlučio i ja. Povukla me želja za tim i zavolio sam robotiku'', rekao je Irfan Marić, učenik Druge gimnazije Mostar

Za robotiku je učenike Druge gimnazije zainteresirao profesor informatike.

''Krenuo sam se baviti amaterski robotikom, međutim tu se dogodila veća ljubav i onda sam to htio prenijeti našim učenicima i školi posebno matematičko-informatičkom smjeru'', rekao je  Anes Hadžiomerović, profesor informatike u Drugoj gimnaziji.

Jedini imaju priliku predstavljati našu zemlju i sudjelovati u kreiranju robota koji koristi zajednici. Ovogodišnja je tema natjecanja energetska učinkovitost.

''Sve države natjecatelji dobiti isti ''robotički kit'' gdje će moći samo te komponente koristiti za sklapanje robota. Na taj način se daju jednake šanse svim sudionicima

Još je upitno hoće li mostarski gimnazijalci moći pokazati svoje znanje jer natjecanje se održava u Meksiku, a odlazak i boravak koštaju.

''Mi smo jedini tim iz BiH koji se uspio plasirati. Pokušavamo skupiti sredstva da možemo otići u Meksiko City i pokušati predstaviti ono što smo mi  trenutno napravili'', rekla je učenica Druge gimnazije Mostar Lejla Marić.

 Kompanije i pojedinci su se već ponudili pomoći, no donatora treba još. Natjecanje je u Meksiku zakazano za kolovoz što znači da vremena za pomoć ovoj talentiranoj mladosti ima još.

Kopirati
Drag cursor here to close