I ove godine

Mostarski đaci zebre mogu vidjeti samo u knjigama

Za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije Grad Mostar ove godine izdvaja 476.000 KM
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 09. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pješački prijelazi na mostarskim ulicama u blizini škola ostali su nevidljivi iako je počela nova školska godina i iako nadležni ''trube'' kako treba paziti na 8.901 školarca  koji, nakon ljetnih odmora, sjedaju u školske klupe.

Foto: Bljesak.info / Pješački prijelazi u Ulici kralja Tomislava

Naime, za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije Grad Mostar ove godine izdvaja 476.000 KM, dok za održavanje cesta daje 1.360.000 KM.

I pasarela koja se nalazi u naselju Zalik nije u upotrebi iako je trebala školarcima omogućiti siguran put do škole. Prvotno je najavljeno kako će biti u funkciji u travnju ove godine, no sad se čeka ''kraj ljeta''. 

Foto: Bljesak.info / Pješački prijelaz u Dubrovačkoj ulici

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, najugroženija skupina sudionika u prometu su učenici prvih razreda, kojih će ove godine u Mostaru biti 1.025.

Foto: Bljesak.info / Pješački prijelazi u blizini OŠ Petra Bakule, Splitska ulica

''U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, poglavito najmlađih, policijske uprave će osigurati intenzivnije poduzimanje mjera i radnji policije u blizini škola, na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu, te na mjestima gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima'', stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: Bljesak.info / Pješački prijelaz u blizini Građevinske i Strojarske škole, Ulica kralja Tomislava

Tijekom jutarnjih sati u blizini škola, kako su ranije naveli u priopćenju, na najmlađe sudionike pazili su policajci.

No, čini se kako će pješačke prijelaze mostarski osnovci moći vidjeti samo u udžbenicima Moje okoline.

Apel Auto-moto kluba BiH

''Apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Roditelji,  ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite, vežite ih sigurnosnim pojasevima. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. ZABRANJENO je djeci ispod 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu.

Đaci,  pratite i poštujte prometnu signalizaciju (semafore i pješačke prijelaze)'', priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close