Ideja ima!

Mostarske studentice pokreću glazbeni vrtić u Tomislavgradu

Glazbeni vrtić službeno će s radom početi u listopadu, a kako je otkrila Karla, njihovu ideju prepoznala je i Općina Tomislavgrad.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 07. 2021. u 07:45 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatni album / Karla Radoš i Sara Marolt

Tomislavgrad dobit će prvi glazbeni vrtić na području Hercegbosanske županije, a za to su zaslužne dvije mlade glazbenice, Duvanjka Karla Radoš te Sara Marolt iz Zagreba.

Naime, njih dvije studentice su mostarskog Sveučilišta te će uskoro dobiti zvanje magistrica glazbene umjetnosti, a kako su poručile za Bljesak.info, ne želeći ''čekati posao'', same su krenule u ostvarenje svojih snova – prenošenje znanja i ljubavi prema glazbi na one najmlađe.

''Program koji smo osmislile obuhvaća djecu od četvrte do devete godine, a radit će se po grupama. Radi se o glazbenim radionicama, crtanju, slušanju glazbe, pjevanju, a za djecu od šeste do devete godine planirani su tečaji sviranja klavira, gitare i harmonike'', istaknula je Karla Radoš za Bljesak.info.

Glavni cilj programa je, navela je, senzibilirati dijete za ritam, tonsku visinu, tempo, dinamiku, interpretaciju te osnažiti interes za glazbu i umjetnost općenito.

Glazbeni vrtić službeno će s radom početi u listopadu, a kako je otkrila Karla, njihovu ideju prepoznala je i Općina Tomislavgrad.

''Sara i ja razgovarale smo s načelnikom Ivanom Buntićem koji je podržao našu ideju, te će Općina financirati cijeli projekt. Za početak, dobili smo prostor u Osnovnoj glazbenoj školi u Tomislavgradu, a nove i veće prostore bi trebale dobiti nakon završetka izgradnje novog dječjeg vrtića'', otkrila je za Bljesak.info dodajući kako su stanovnici Tomislavgrada veoma pozitivno reagirali na otvaranje glazbenog vrtića, te da se i roditelji djece mlađe od četiri godine nestrpljivo raspituju kada će njihova djeca moći pohađati ovaj program.

''Želim ostati u Tomislavgradu, znam da mi neće ništa 'pasti s neba'. Želim ovdje ostati i stvarati. Od prve godine studija želja bi je baviti se svime što ima veze s glazbom i zato jedva čekam da sve krene'', poručila je Karla.

Zagrepčanka Sara Marolt pozitivno je iznenađenje za stanovnike ovog mjesta, obzirom da je svoju karijeru i stvaralaštvo odlučila realizirati u Hercegovini, umjesto u Zagrebu.

Naime, kako je otkrila, iako u početku studija nije mogla ni zamisliti život izvan Zagreba, sadašnji plan joj je živjeti u Mostaru, a putovati u Tomislavgrad kada je vrijeme radionica i tečaja.

Ove glazbenice poručuju kako mjesta za mlade u Bosni i Hercegovini ima, samo treba stvarati prilike te uživati u onome što volite.

Svi roditelji koji žele glazbeno obrazovati svoju djecu, Karlu i Saru mogu kontaktirati na brojeve: 063 143 269 i 063 165 818 ili na e-mail: [email protected], Instagram ili Facebook

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli |Zagreb Mostar| (@sara.marolt)

Kopirati
Drag cursor here to close