Online sesija

Mostarska 'Zajednička priča': Tema medijacije bitna zbog svakodnevnih konflikata

Tema medijacije je od strane sudionica izuzetno prihvaćena zbog životnih, svakodnevnih i veoma aktualnih sukoba/konflikata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 03. 2021. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 23. ožujka 2021. održana je online sesija na temu ''Važnost medijacije u zajedničkom umrežavanju'' koju su zajedno prezentirali predstavnici IV osnovne škole Mostar i Pozitiva.tim koji čine: Seada Kuštrić, Anela Omanović i Mirza Trbonja.

Tema medijacije je od strane sudionica izuzetno prihvaćena zbog životnih, svakodnevnih i veoma aktualnih sukoba/konflikata. Na online sesiji su sudjelovale institucije, udruženja, članice ''Zajedničke priče'': Osnovne škole ''Zalik'', ''Bijelo polje'' i IV osnovna škola Mostar, Udruženje ''Dignitet'', JU dječiji vrtići ''Ciciban'', Dječiji dom Mostar, POZITIVA.tim, SOS dječija sela BiH, Centar za psihološku podršku ''Sensus''.

Inače, djelovanje neformalne mreže za podršku marginalnim grupama na području Grada Mostara ''Zajednička priča'' datira od lipnja 2018, godine.

''Zajednička priča'' je mreža vladinih i nevladinih institucija, ustanova, udruženja, grupa i pojedinaca koji su spremni da dobrovoljno dio svojih resursa ( ljudskih i tehničkih ) svoje stručne kompetencije ujedine i djeluju na poboljšanju stanja marginaliziranih grupa na području Mostara sa posebnim naglaskom na najranjivije kategorije, djecu i obitelji, navedeno je u PR priopćenju.

Članice ''Zajedničke priče'' (ukupno 49 članica koje su potpisali protokol suradnje ), ujedinjene mreže unaprjeđuju društveni razvoj te vode ka struktuiraju promjene s ciljem uzajamnog pomaganja, edukacije konkretne akcije, pomoći i podrške ciljanim grupama.

Kopirati
Drag cursor here to close