Svečano

Mostarska 'Ekonomija' se zahvalila poslovnim partnerima

Ekonomski fakultet je, podsjećaju, 2010. godine uveo stručnu praksu kao obavezan predmet i jedan od preduslova okončanja studija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana dodjela zahvalnica poslovnim partnerima Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana je u četvrtak na fakultetu.

Zahvalnice su dodjeljene partnerima koji su studentima omogućili obavljanje stručne prakse u protekloj akademskoj godini.

Ekonomski fakultet je, podsjećaju, 2010. godine uveo stručnu praksu kao obavezan predmet i jedan od preduslova okončanja studija.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio Voditelj stručne prakse, Goran Ćurić, prodekan za nastavu, koji je ukratko predstavio sve oblike suradnje koje je Fakultet u posljednjoj akademskoj godini ostvario s različitim gospodarskim subjektima.

Foto: PR / Dodjela zahvalnica poslovnim partnera Ekonomskog fakulteta

Istaknuo je da studenti  Ekonomskog fakulteta nisu samo obavljali praksu u preduzećima, nego je saradnja sa privredom imala veće razmjere, što je bio povod za povećanje broja partnera iz gospodarskog sektora, priopćeno je.

O uspješnosti ostvarivanja saradnje između Ekonomskog fakulteta i gospodarskih subjekata govori i činjenica da je u toku ove akademske godine formalizirana suradnja sa mnogim gospodarskim subjektima potpisivanjem memoranduma o suradnji.

U ime Fakulteta obratila se i dekanica Fakulteta, profesorica Azra Bajramović, koja se prisutnim predstavnicima gospodarskih subjekata zahvalilana pruženim mogućnostima obavljanja stručne prakse za studente, te na iskazanoj želji da se dosadašnja saradnja nastavi i naredne akademske godine.

''Posebno sam ponosna na činjenicu da su ispred određenih institucija suradnju sa Fakultetom inicirali upravo naši bivši studenti. Nastojat ćemo da i u sljedećem razdoblju u suradnji sa poduzećima omogućimo što kvalitetniju stručnu praksu studentima, te da razvijemo i unaprijedimo ostale vidove suradnje sa gospodarstvom'', istaknula je dekanica Fakulteta.

Nakon dodjele zahvalnica uslijedilo je druženje u Multimedijalnoj sali Fakulteta, gdje su u neformalnom razgovoru dogovoreni pravci dalje suradnje u svrhu poboljšanja nastavnih planova i programa i što bolje pripreme studenata Ekonomskog fakulteta za tržište rada, priopćeno je sa fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close