Tečaj

Mostarci uče crtati

Prvi dan tečaja tema je bila mrtva priroda.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 02. 2019. u 12:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tečaj crtanja i dizajna kojeg organizira HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a i Društvom hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU-om) započeo je u srijedu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Voditelji tečaja su Višeslav Lučić, član Upravnog odbora Napredak Glavna podružnica Mostar, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna i Ana Šimić, akademska grafičarka, predsjednica DHLU-a,

Prof. Lučić istaknuo je kako je zadovoljan odazivom kandidata, a bilo ih je 30, te da su svi pokazali veliku zainteresiranost i želju da što više nauče. Prvi dan tema je bila mrtva priroda. 

  Foto: PR  / Tečaj crtanja i dizajna

Prema njegovim riječima na tečaju crtanja i dizajna polaznici će proći klasične tehnike crtanja počevši od osnova crtanja (olovkom, ugljenom pa do tuš - pera, rapidografa i kombiniranih tehnika) i osnova dizajna služeći se metodama vizualne komunikacije pomoću tipografije, skica i crteža kreativnih ideja logotipa i plakata. Voditelji tečaja individualno pristupaju svakome polazniku u edukaciji, usmjeravaju i potiču kreativnost uz postepeno praćenje i likovno usavršavanje svakog pojedinca.

Plan i program tečaja crtanja i dizajna početnog stupnja ima svrhu polaznicima razviti i usvojiti znanja, vještine i kreativnost kroz osnove crtanja i dizajna sa ciljem da steknu interese i potrebe baviti se jednom od grana vizualnih umjetnosti i da sudjeluju u radu zajedno sa Napretkom GP Mostar i projektnim timovima „Mostar EPK 2024“ kroz vizualni identitet kulture Grada Mostara, piše u priopćenju KUD Napredak. 

 Foto: PR / Tečaj crtanja i dizajna

Početni tečaj je  jednomjesečni i dvomjesečni (I stupanj) , a napredni — četiri mjeseca (II stupanj) uz korištenje grafičkih programa, a provodit će se u  veljači i ožujku 2019. Po završetku tečaja polaznicima će biti uručen certifikat  te organizirana izložba.   

Kopirati
Drag cursor here to close