Josip Čović

VIDEO Mostarac na obuci u Hrvatskoj vojsci

Kadet skupnik Josip Čović, koji je student druge godine studija Vojno inženjerstvo, zadovoljan je sudjelovanjem na Kampu, iako u vrlo kratkom razdoblju trebaju usvojiti nova znanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 03. 2021. u 17:16 Bljesak.info
ZImski kamp HVU

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadet Hrvatskog vojnog učilišta Josip Čović sudjelovao je na Zimskom kampu kadeta 17. naraštaja vojno studijskih programa Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

Kadet skupnik Josip Čović, koji je student druge godine studija Vojno inženjerstvo, zadovoljan je sudjelovanjem na Kampu, iako u vrlo kratkom razdoblju trebaju usvojiti nova znanja.

Rekao je kako imaju sreću raditi s instruktorima koji su sudjelovali u ratu, te kako njihova znanja mogu iskoristiti sada i u ovom vremenu, te tako postaviti nove temelje.

''Instruktori su uvijek uz nas pogotovo u ovom obučnom dijelu. Oni nas doslovno za sve pogreške ispravljaju i naglase nam gdje su bile naše pogreške, te nam naglase kako ispraviti te pogreške što nam je jako bitno, jer mi kao budući zapovjednici vodova moramo dobro razumjeti taj temelj desetine'', rekao je Čović.

Cilj navedenog kampa je da kadeti u praksi primjenjuju stečena znanja iz programskih područja taktike, vođenja i zapovijedanja i topografije, znanja i vještina potrebne za razinu vođenja pješačkog tima desetine u realnim uvjetima.

Kako navodi MORH kamp je koncipiran kao sinteza kratkog teoretskog izlaganja i intenzivnog praktičnog rada, a na temelju provedene obuke kadeti će biti i ocijenjeni. Posebna pozornost posvećuje se uporabi osobnog naoružanja i opreme te primjeni znanja i vještina zapovjednika desetine u postupcima vođenja postrojbe u taktičkim situacijama na razini desetine.

Kadet Čović, rođen je u Mostaru, gdje je i završio srednju školu, doznaje Bljesak.info. Prije odlaska na obuku živio je u Ljutom Docu, pokraj Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close