Druženje

Mostar: Učenici ZDK i HNŽ-a igraju protiv maloljetničke delikvencije

Pilot program je osmišljen, navode, kako bi pomogao akterima u Federaciji BiH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delinkvencije u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 10. 2018. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportsko edukativno druženje učenika Hercegovačko-neretvanske i Zeničko-dobojske županije u sklopu programa ''Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini'' održat će se u srijedu, 10. listopada 2018.godine, sa početkom u 11 sati u sportskoj dvorani ''Midhat Hujdur Hujka'' u Mostaru.

Događaj organizira američka nevladina organizacija PH International, koja je dobila grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjela za međunarodne narkotike i provođenje zakona), a ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pilot program je osmišljen, navode, kako bi pomogao akterima u Federaciji BiH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delinkvencije u BiH.

U okviru navedenog projekta PH International organizira jednodnevno sportsko-edukativno druženje za učenike srednjih škola iz dvije županije kao i za nastavno i policijsko osoblje. U sklopu ove aktivnosti, učenici srednjih  škola Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno sa svojim nastavnicima i policijskim službenicima iz lokalnih zajednica će ugostiti učenike srednjih škola Zeničko-dobojske županije i zajedno se družiti kroz sportske aktivnosti.

Cilj ovog jednodnevnog sportsko-edukativnog druženja učenika srednjih škola jeste razmjena stečenih iskustava i vještina naučenih tokom implementacije Programa Socijalizacije s pravom, navode organizatori.

Projekt se implementira u razdoblju od siječnja 2017. do studenog 2018. godine u te dvije županije uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije, priopćeno je iz američke organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close