Svjetski dan zaštite okoliša 

Mostar: Učenici likovnim radovima prikazali što znači briga o okolišu

U Mostaru obilježen Svjetski dan zaštite okoliša 
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 06. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak je u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru obilježen Svjetski dan zaštite okoliša. 

Organizirano je natjecanje i dodijeljene su nagrade za najbolje likovne radove na temu očuvanja i zaštite okoliša te je odigran i malonogometni turnir "Lana i Luka Lovrić". 

Pobjednici školskog turnira odigrali su dvije finalne utakmice s timovima nogometnog kluba HŠK "Zrinjski" Mostar, priopćila je Vlada HNŽ-a. 

Nazočnima se uime predsjednika Vlade HNŽ-a obratio Veselko Čerkez koji je naglasio kako je posljednji trenutak da ljudi promijene način života i okrenu se zelenoj budućnosti. 

"Obvezni smo povećati energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije, ponašati se odgovorno prema okolini, štedjeti resurse, vodu i struju", naglasio je Čerkez. 

Napomenuo je kako je OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića jedan od objekata koje Vlada HNŽ-a obnavlja u sklopu Projekta energetske učinkovitosti, za čiju će obnovu izdvojiti oko 1,3 milijuna maraka. 

Podsjetio je kako je do sada Vlada obnovila sedam javnih objekata, a uz OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, u tijeku je "utopljavanje" i OŠ kardinala Stepinca u Neumu, srednje škole u Jablanici i osnovne škole u Drežnici. 

Čerkez je istaknuo kako se pripravlja potrebna dokumentacija za obnovu još sedam školskih objekata na kojima će radovi započeti po okončanju tog postupka. Dodao je kako kako Vlada proračunskim sredstvima sufinancira izgradnju i obnovu 12 školskih objekata i športskih dvorana u HNŽ-u. 

Tijekom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša nazočne su pozdravili vršitelj dužnosti ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša Niko Marušić, članica Upravnog odbora Fonda Mirjana Milićević te ravnateljica OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Darija Stojčić, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close