Spriječenost

Mostar: Studenti zbog izolacije nisu mogli izaći na ispit, mogu tražiti dodatni rok

Oni studenti koji imaju problem u svojim lokalnim zajednicama sa dobivanjem rješenja o izolaciji, potrebno je da se uz obrazloženje, obrate dekanu fakulteta i prodekanu za nastavu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 08. 2020. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključak kojim se obavezuju predmetni nastavnici da za studente koji se nalaze ili su se nalazili u izolaciji zbog infekcije virusom ili zbog kontakta sa zaraženom osobom, održe nadoknadu onog ispitnog roka kojem je student bio spriječen nazočiti, usvojen je u četvrtak na sjednici Senata Univerziteta 'Džemal Bijedić', na inicijativu Unije studenata.

Iz Unije navode kako, s obzirom da su dobili određeni broj upita od studenata koji se nalaze u izolaciji vezano za ovu temu, potrebno je da student fakultetu dostavi validan dokaz - rješenje inspektora o izolaciji ili medicinski nalaz.

Također, oni studenti koji imaju problem u svojim lokalnim zajednicama sa dobivanjem rješenja o izolaciji, potrebno je da se uz obrazloženje, obrate dekanu fakulteta i prodekanu za nastavu.

Napominju kako Odlukom Senata (broj 101-1491/20) iz lipnja, predmetni profesori imaju mogućnost održavanja ispita, kao i obrane završnih i diplomskih radova i online, i u učionici uz poštivanje higijensko - epidemioloških mjera, priopćeno je iz Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close