Petak 13.

Mostar: Studenti u petak ispred Rektorata

''Jedno od super pokazatelja što smo učinili je da smo pokazali pravo lice Sveučilišta'', kazao je Vračević.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 11. 2020. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na petak 13., točno u podne, studenti u Mostaru ponovo izlaze pred zgradu Rektorata, potvrdio je za Bljesak.info jedan od organizatora studentskih prosvjeda Marko Vračević koji je novi prosvjed najavio natpisom ''Evoluiraj nisi kamen''. 

Naime, prošlo je mjesec dana od prvog prosvjeda ispred zgrade Rektorata koji je privukao pozornost javnosti, no ne i vodstva Sveučilišta. Zbog neispunjavanja zahtjeva te provedbe online nastave na većini studija, organizatori su poručili kako kreću u novi prosvjed uz podršku kolega koji su im se pridružili u organizaciji.

''Pored Darija i mene, imamo novu ekipu, Mladena Tomića te dvije djevojke, Klaudiju Čamber i Leu Galić. Drago nam je da imamo novo žensko pojačanje, našli smo balans'', kazao je Vračević za Bljesak.info.

Velika očekivanja i dalje imaju, istaknuo je, jer ''inače ne bismo ulazili u sve ovo''.

''Očekivanja su da će se Rektor oglasiti i da će ispuniti naše zahtjeve. Jedno od super pokazatelja što smo učinili je da smo pokazali pravo lice Sveučilišta, a to nam je bio jedan od ciljeva, ali evo očekujem da će se napokon netko oglasiti i razgovarati s organizatorima prosvjeda, pa i na kraju krajeva ispuniti naše zahtjeve, odnosno smanjenje školarina i vratiti nas na fakultet'', kazao je Vračević za Bljesak.info uoči novog prosvjeda.

Podsjetimo, u srijedu 14. listopada studenti su izašli na ulice tražeći ukidanje online nastave, smanjenje školarina za 25 posto, reorganizaciju Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i punu transparentnost školarina.

Foto: Bljesak.info / Studenti su se ohrabrili 

''Smanjite školarinu'', ''Uhljebi'', ''Dođoh, vidjeh, uplatih'', ''Znamo šta možemo''… neke su od poruka mostarskih studenata koji su prosvjednom šetnjom blokirali promet na kružnom toku. 

''Prosvjedi jednog dijela studenata održani prošloga tjedna predizborne su aktivnosti pojedinih političkih stranaka'', istaknuto je tada u priopćenju nakon sastanaka kolegija dekana Sveučilišta u Mostaru, a organizatori su odgovorili kako je najveća politika upravo u zgradi Rektorata.

Podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru također nisu dobili, jer kako su iz Zbora ranije rekli, prosvjedi su politički motivirani te da su oni adresa na kojoj treba rješavati probleme te da ih oni rješavaju.

Važno je napomenuti i to da se su terase zgrade Rektorata prosvjednike snimale dvije kamere.

Foto: Bljesak.info / Ništa ne može promaknut
Kopirati
Drag cursor here to close