Ispitivanje tržišta

Mostar: Studenti poslovne informatike - pokretačka snaga u društvu

Studenti poslovne informatike u posjeti agenciji Redah
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 11. 2018. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine studija Poslovna informatika Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u okviru nastavnog predmeta Istraživanje tržišta, koncipiraju istraživačke projekte po Canvas i PCM metodologiji (Project Cycle Management), primjenjujući najsuvremenije tehnike projektnog menadžmenta i napredne statističke alate.

Sa ciljem obogaćivanja znanja i pripreme za realizaciju složenijih projekata koja slijedi, zajedno sa predmetnim nastavnikom, prof. dr. Veldinom Ovčinom, 16. studenog tekuće godine, posjetili su prostorije Regionalne Razvojne Agencije Hercegovine - REDAH, gdje su im zaposlenici, predvođeni mr. Nevzetom Sefom, voditeljem odjela za poduzetništvo, održali predavanje na temu ''Istraživanje tržišta za potrebe implementacije projekata''.

Ovom prilikom, studentima je prezentiran rad REDAH-a, projektne aktivnosti, proces regionalnog razvoja u Bosni i Hercegovini, te na konkretnim primjerima objašnjen postupak definiranja metodologije istraživanja sa posebnim naglaskom na izviđajna, deskriptivna i kauzalna istraživanja.

Domaćini su pozvali studente da se priključe aktivnostima svih projekata REDAH-a sa ciljem jačanja kapaciteta u regiji u pogledu priprema za korištenje EU fondova koji se otvaraju Bosni i Hercegovini, a na što REDAH stavlja poseban naglasak.

„Ovo je samo jedna u nizu organiziranih posjeta uspješnim privrednim subjektima, partnerima i prijateljima Univerziteta, čime nastojimo dodatno dimenzionirati i profilirati naše studente, te ih pripremiti za izazove koje tržište rada donosi“, navodi se u priopćenju univerzitetskog studija Poslovna informatika.

Kopirati
Drag cursor here to close