Program razmjene

Mostar: Srednjoškolci, želite li u Ameriku?

Događaj je namijenjen za učenici prvih i drugih razreda srednjih škola, a, navode organizatori, dobrodošli su i roditelji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 09. 2019. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija YES programa, razmjene za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini u Sjedinjenje Američke Države (SAD), održat će se u srijedu, 4. rujna, s počekom u 18 sati u prostorijama Američkog kutka u Mostaru.

Događaj je namijenjen za učenici prvih i drugih razreda srednjih škola, a, navode organizatori, dobrodošli su i roditelji.

Učenici koji se kvalificiraju za program trebaju biti rođeni između 1.1.2003. do 15.7.2005. te obavezno posjedovati bh. državljanstvo.

Foto: PR / YES program

Testiranje za učenike će se održati sredinom listopada, o čemu će se detaljno pričati na prezentaciji, priopćili su organizatori.

Prezentaciju će održati bivši učenici YES programa koji su, kao alumni, dio organizacije Američkog vijeća za međunarodno obrazovanje. 

Inače, Kennedy-Lugar program razmjene i školovanja (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study) ili YES, osnovan je od strane američkog Kongresa u listopadu 2002. godine kao odgovor na događaje 11. rujna 2001. godine.

Program financira američki State Department, a zastupa, sponzorira i implementira ga Ured za obrazovanje i kulturu u suradnji sa organizacijom American Councils for International Education, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close