Svi doveli djecu u škole

Mostar: Roditelji se pobunili protiv mjera u školi

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u HNŽ-u se opet razmišlja o opciji ponovnog vraćanja na model on-line nastave. No, već sada se čuju negodovanja dijela roditelja koji žele izvođenje nastave “po normalnom”, a takvog su stava i sindikati
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 04. 2021. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu Petra Bakule u Mostaru probunili su se protiv mjera koje se provode u školama.

Foto: Bljesak.info / Roditelji se pobunili protiv mjera u školi

Naime, jutros u osam sati, roditelji su doveli svoju djecu u školu jer je donesena odluka da se djeca podijele po grupama, što roditelji ne žele.

Roditelji traže od ravnateljice da izađe iz škole i obrati im se, što je ona odbila.

Foto: Bljesak.info / Roditelji se pobunili protiv mjera u školi

Kako nam je rekao jedan od roditelja, bijesni su jer su djecu ponovno razdvojili u skupine braneći se mjerama protiv koronavirusa.

''Za to vrijeme su tržni centri puni. Visoka gospoda uživa u proslavama po restoranima, svadbeni saloni rade, tržni centri su puni i reklamiraju akcije a naša djeca moraju patiti kako bi netko mislio da stožer nešto radi'', rekao je jedan roditelj.

''Okupili smo se da kažemo da se ne slažemo s primjenom epidemioloških mjera samo kada se radi o djeci. Potpuno smo svjesni da je epidemiološka situacija loša, ali ne vidimo gdje se to drugo radi das e ta epidemiološka situacija poboljša osim da se djeca doista kažnjavaju s kontinuiranim mijenjanjem njihova rasporeda i onemogućavanja njihovog obrazovanja onako kako ga oni trebaju imati. Zbog toga smo se samostalno organizirali i dogovorili zahtijevamo da djeca uđu zajedno u školi, nego da uđe kompletan razred. kad smo došli,. djeca su bez problema ušli u školu, ali se navodno ravnateljica poziva na pravilo 15+ a to se odnosili na broj učenika u predmetnoj nastavi što se nije priomjenivalo na razrednu nastavu. Dajemo podršku učiteljima jer su nas oni podržali da ne ispadne da su oni jedini odgovorni'', rekla je jedna majka.

Foto: Bljesak.info / Roditelji se pobunili protiv mjera u školi
Kopirati
Drag cursor here to close