Pridružite se proslavi

Mostar: ''Put oko svijeta za 80 minuta''

Svi posjetitelji ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, njihovu kulturu, tradiciju i običaje
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2018. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 23.9. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan UWC pokreta.

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organizuju događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”. I ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi.

Foto: PR / Učenici u Mostaru predstavljaju svoje tradicije i kulrure

''Put oko svijeta za 80 minuta'' se kao i prethodnih godina održava na Španjolskom trgu u Mostaru, sa početkom u 11 sati.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta kao i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža organiziraju i “Eye contact experiment” u 19 satiispred zgrade Gimnazije Mostar, navedeno je u priopćenju iz UWC-a Mostar.

Sam eksperiment je globalni događaj koji se održava širom svijeta, te demonstrira moć ljudskog kontakta, a po prvi put se održava i u  Mostaru.

Foto: PR / Možete probati i ukusnu tradicionalnu hranu različitih zemalja

Dan Koledža ujedinjenog svijeta se ove godine obilježava u 17 zemalja svijeta, a sam pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna.

UWC Mostar je jedan od 17 koledža na svijetu i jedini na području Balkana. Koledž u Mostaru je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne vannastavne aktivnosti i projekte u saradnji sa organizacijama i instutucijama grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close