Medicinski fakultet

Predstavljena inovativna rješenja u parodontologiji i implantologiji

bevanda je istaknuo kako u sklopu Medicinskog fakulteta djeluje dentalna medicina koju su otvorili prije četiri godine, te da su već u ovom trenutku na zavidnoj razini, što je i potvrda ove radionice danas.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 02. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u subotu 22. veljače održao se tečaj 'Workshop on Innovative Periodontal and Implantology Solutions in Modern Dental Practice' na kojemu su predavači iz Njemačke predstavili inovativna rješenja u parodontologiji i implantologiji.

''Težeći izvrsnosti zalažemo se da to i ostvarujemo i ovo što ćemo raditi danas je prilika da naši doktori dentalne medicine vide što se to najnovije radi u okviru parodontologije i implantologije'', rekao je to uoči radionice dekan Medicinskog fakulteta dr. Milenko Bevanda.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena inovativna rješenja u parodontologiji i implantologiji

Istaknuo je kako u sklopu Medicinskog fakulteta djeluje dentalna medicina koju su otvorili prije četiri godine, te da su već u ovom trenutku na zavidnoj razini, što je i potvrda ove radionice danas.

''Napravili smo dentalnu polikliniku s težnjom da to preraste u kliniku i na dobrom smo putu da to uskoro i ostvarimo. U sklopu te poliklinike otvorili smo i ambulantu za studente te smo otvorili i ambulantu za djecu s posebnim potrebama, te je naša težnja da mi osim što smo znanstvena i obrazova institucija uđemo i u zdravstveni sustav'', rekao je Bevanda.

Istaknuo je kako je cilj menadžmenta fakulteta da studenti budu zadovoljni, da organizacija nastave i u stručnom i u znanstvenom smislu bude na visokoj razini i da budu prepoznati vani.

''Cilj nam je biti rame uz rame s najboljima, al i osigurati financije ovom fakultetu što će biti garancija za njegovu opstojnost'', poručio je Bevanda.

Prisutnima su se obratili i predavači iz Njemačke koji su naglasili kako je ovo razvoj u smjeru vrhunske dentalne tehnike i stručne edukacije vezano za današnju inovaciju u parodontologiji i implantologiji, koja se svaki dan razvija sve više i brže.

Foto: Bljesak.info / Predstavljena inovativna rješenja u parodontologiji i implantologiji

Nakon predavanja sudionicima je omogućen praktični rad na modelima.

Kopirati
Drag cursor here to close