Elsa Mostar

Mostar: Održan seminar o legalizaciji nekretnina

Predavanje je bilo namijenjeno svim studentima prava te svim pravnicima kako bi stekli znanje o legalizaciji nekretnina te proširili već stečeno prijašnje znanje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 03. 2018. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Seminar 

Lokalni ured ELSA Mostar je organizirao seminar pod nazivom ''Legalizacija nekretnina''. Seminar ''Legalizacija nekretnina'' se održao dana 5.ožujka 2018. godine u prostoriji Euinfo Centra u  Mepasu Mallu u Mostaru.

Predavač na seminaru je bio odvjetnik Nikica Vučina koji se već tridesetak godina bavi izučavanjem građanskog prava kroz praksu s posebnom naznakom na nekretnine. Predavanje je bilo namijenjeno svim studentima prava te svim pravnicima kako bi stekli znanje o legalizaciji nekretnina te proširili već stečeno prijašnje znanje.  Šesdesetak sudionika je prisustvovalo  na ovom seminaru.

''Sudionici bili su jako zainteresirani samim time što se kroz svoje školovanje ne susreću s ovakvom tematikom,postavljali su raznovrsna pitanja po pitanju organa koji donose odluku o samom postupku legalizacije,pojedinim člancima uz međusobnom interakciju s gospodinom Nikicom razrađivali problem koji je prisutan kod nas. Odvjetnik Nikica Vučina nas je upoznao sa samim postupkom legalizacije nekretnina,kako se provodi kod nas te nas je upoznao kako se provodi postupak legalizacije nekretnina kroz praksu, slučajeve u praksi bez iznošenje osobnih podataka stranki kako bi nam uz teoriju s kojom se sudionici ne susreću kroz obrazovanje te svojim radom predstavio sliku o samom postupku legalizacije nekretnine'', priopćeno je iz Lokalnog ureda ELSA-e.

 

ELSA Mostar je neprofitna i nevladina organizacija studenata prava i mladih pravnika, koja je osnovana 2012. godine s ciljem promoviranja, uspostavljanja i razvijanja međusobnog razumijevanja, suradnje i osobnih kontakata između studenata prava i mladih pravnika iz BiH sa kolegama iz različitih država i pravnih sustava, pripremajući ih za rad u međunarodnom okruženju.

Organizaciju čine studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

ELSA pruža profesionalnu obuku svim studentima i mladim pravnicima, nadomješta nedostatak praktičnog iskustva tokom redovnog školovanja, pruža nezamjenjivo iskustvo preko različitih akademskih natjecanja i pravnih istraživanja, ali i omogućuje umrežavanje s kolegama, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj i regionalnoj osnovi.

Kopirati
Drag cursor here to close