ERW

Mostar obilježio Europski tjedan robotike

Kroz osam radionica radionica koje su organizirane 19.11.2018.godine od 22.11.2018.godine prošlo je oko 150 učenika od kojih se većina susreće prvi put s robotičkim komponentama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 11. 2018. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EU Robotics Week (ERW) projekt je namijenjen promociji robotike, programiranja i STEM edukacije u gradovima Europe

ERW je osnovan 2011. godine na Europskom forumu za robotiku, te se od tada jednom godišnje, ove godine u periodu od 16. do 25. novembra, obilježava tjedan robotike širom Europe i održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe – bilo što što bi omogućilo da se robotika i tehnologija predstave što široj populaciji i prvenstveno djeci. Naravno, događaji nisu ograničeni samo na jedan tjedan, ali ih se najviše planira baš za ovo razboje.

Ove godine i Visoka škola "LOGOS CENTAR" Mostar u suradnji s Centrom za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju (CERIT) organizirale su besplatne radionice za srednjoškolce grada na Neretvi u Arduinu, Sketch & Blockly programiranju.

Kroz osam radionica radionica koje su organizirane 19.11.2018.godine od 22.11.2018.godine prošlo je oko 150 učenika od kojih se većina susreće prvi put s robotičkim komponentama.



Radionice je vodio prof. Anes Hadžiomerović, profesor u Drugoj gimnaziji Mostar i predsjednik CERIT-a, gdje su učenici sklapali sklopove, led diode, robote i programirali iste.

"Učenici su izrazili veliku zainteresiranost za robotikom, tako da u skorije vrijeme planiramo organizirati edukacije za profesore, kao i tečaje za učenike" kazao je prof.Hadžiomerović.

Inače u BiH je obilježena Europski tjedan još u Zenici (5 radionica), Sarajevu (6 radionica) i u Mostaru (8 radionica).

Kopirati
Drag cursor here to close