Konferencija u Potocima

Mostar nema usluga za ljude s demencijom

U Potocima kod Mostara uvodna konferencija projekta 'Ne zaboravi'
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 01. 2019. u 12:42 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvodna konferencija projekta "Ne zaboravi" kojim Caritas Banja Luka i Caritas Mostar uz pomoć donatora iz Austrije i partnera u BiH nastoje poboljšati život osoba s demencijom i njihovih obitelji bit će održana u petak, 25. siječnja, u 10 sati u Caritasovu duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima kod Mostara. 

Kako se navodi u najavi, na konferenciji će biti predstavljena iskustva o skrbi o osobama s demencijom iz tri države, Hrvatske, Slovenije i BiH. 

Ombudsmani BiH predstavit će posebno izvješće o stanju ljudskih prava starijih osoba u BiH, a bit će prezentirana i strategija za unaprijeđenije položaja starijih osoba FBiH kao i demografski razvoj u BiH - starenje i smanjenje stanovništva. 

Pored toga, izazove starenja stanovništva u BiH u kontekstu demencije i Alzheimerove bolesti prezentirat će predstavnici Udruge AIR/Centar za demenciju iz Sarajeva, a o Alzheimerovoj bolesti govorit će liječnik neurolog.   

Cilj je projekta poboljšanje kvalitete života 370 ljudi s demencijom i članova njihovih obitelji inovativnim ponudama orijentiranima na pogođene osobe i strukturama prilagođenima osobama s demencijom u regijama Banja Luka i Mostar s obzirom da u tim područjima nema usluga za ljude s demencijom i članove njihovih obitelji, priopćili su organizatori. 

 Projekt financiraju Razvojna agencija Austrije, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije, a u BiH će ga u trogodišnjem razdoblju provoditi Caritas Banja Luka i Caritas Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close