Another brick in the wall

'Nova gimnazija' će kontrolirati učenike sustavom termalnog praćenja

Sustav upozorava na svako nepravilno nošenje maske i na svako povećanje tjelesne temperature, što će ostati trajno snimljeno i arhivirano u računalu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 09. 2020. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Da bismo zaštitili sebe i druge vrlo je bitno svakodnevno mjerenje tjelesne temperature. Tu smo mjeru uveli i u našu školu. Pritom će nam pomoći vrijedna donacija - termalna kamera koja je ovih dana postavljena na glavni školski ulaz.

Ovakve kamere mogu većoj skupini ljudi detektirati povišenu tjelesnu temperaturu te registrirati nenošenje zaštitne maske. Sustav upozorava na svako nepravilno nošenje maske i na svako povećanje tjelesne temperature, što će ostati trajno snimljeno i arhivirano u računalu.

Također, na ulazima su postavljeni dozatori sa dezinficijensom i barijere za dezinfekciju obuće. Molimo sve učenike da poštuju pravila i epidemiološke mjere pri ulasku u školu kako bismo zaštitili i sebe i druge! Svima želimo sretan početak školske godine. Budite i ostanite zdravi", stoji na Facebook stranici novinarske sekcije Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.

Podsjetimo, učenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji novu školsku godinu započet će 7. rujna u učionicama i školskim klupama.

Školski sat u školama HNŽ-a trajat će 30 minuta, maksimalan broj učenika u razredu bit će 15, a maksimalan broj školskih sati dnevno je pet.

Djeca u razrednoj nastavi mogu boraviti u školi maksimalno dva sata, a djeca u predmetnoj nastavi i srednjim školama tri sata. Djeci će se prije ulaska u školu mjeriti temperatura, a ako dijete bude imalo povišenu temperaturu izolirat će se u jednu prostoriju i obavijestit će se zdravstveni sustav o tome.

Djeca će maske nositi prilikom ulaska i izlaska iz škole te na hodnicima, a u učionici maske neće biti obvezne. Nastavnici će nositi vizir i po potrebi masku.

Kopirati
Drag cursor here to close