Ljuti su

Mostar: Nemir među studentima Pravnog fakulteta - 'dobili smo hladnu pljusku'

''Molim da se ne igrate s nama studentima'', poručio je, između ostalog i Dario Hrkać, student preddiplomskog studija prava i pokretač peticije ''Vratimo studente na fakultete''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 10. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Škole su otvorene, otvorili su se i noćni klubovi, a oni nama uveli online nastavu'', stoji u pismu studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koje je stiglo na naš redakcijski mail.

Naime, studenti ističu kako su obavijest o načinu izvođenja nastave dobili tek prošlog petka, nakon što su platili najamnine stanova te studentskog doma.

''Nakon što su nam dali tračak nade prije par tjedana da će nam nastava biti temeljena na klasičnom modelu, dobili smo hladnu pljusku…ohladili su nas ovom odlukom da će do daljnjeg biti nastava online'', navodi se u izjavi koju potpisuju razočarani studenti Pravnog fakulteta SUM-a.

''Molim da se ne igrate s nama studentima'', poručio je, između ostalog i Dario Hrkać, student preddiplomskog studija prava i pokretač peticije ''Vratimo studente na fakultete''.

''Cijena semestra je ostala ista iako ne dobivamo onoliko za što smo platili, vježbe sa asistentima nitko ne spominje, a odluka o online nastavi je samo kap koja je prelila čašu'', istaknuto je u pismu navodeći kako je zanemareno 1623 potpisa peticije ''Vratimo studente na fakultete'' i ''tako nam rekli da ih naše mišljenje ne zanima''.

''Mislili smo pokrenuti malo okupljanje pred zgradom fakulteta, ali se studenti boje da nam se to ne bi reflektiralo na ocjene'', istaknuo je jedan od studenata.

Podsjetimo, Senat Sveučilišta u Mostaru donio je zaključak da će se nastava izvoditi se u kombiniranom obliku. Sveučilište je taj zaključak donijelo, navode, sukladno Naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. Kombinirani oblik nastave, koji se sastoji od online oblika, koji podrazumijeva nastavu i ispite koji se provode korištenjem online platformi i alata u nastavne svrhe, na način da studenti imaju mogućnosti ostvariti komunikaciju s nastavnim osobljem u realnom vremenu te klasičnog oblika, koji podrazumijeva nastavu i ispite koji  se izvode u prostorijama ustrojbenih jedinica.

Rektor Sveučilišta Zoran Tomić poručio je u obraćanju brucošima ''svi se želimo, vi studenti, mi djelatnici Sveučilišta u Mostaru, što više vratiti nastavi uživo, li morate biti svjesni da će nam vaše zdravlje i zdravlje nastavnika, nenastavnog osoblja i svih drugih osoba u procesu rada i studiranja biti na prvom mjestu i najvažnije''.

Na stranicama Pravnog fakulteta objavljeno je kako će se u narednom razdoblju nastava i vježbe održavati ONLINE  korištenjem platforme za e-učenje SUMARUM i Google Suite Alata (Meet, Classroom i sl.) inkoporiranih u službene mail adrese, koje su studenti preuzeli nakon upisa. 

Kopirati
Drag cursor here to close