Osnovna škola A.B. Šimića

Mostar: Još jedna prerezana vrpca

Školska zgrada obnovljena je u sklopu Projekta energetske učinkovitosti Vlade Hercegovačko-neretvanske županije
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 04. 2019. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Antuna Branka Šimića u Mostaru proslavila je u četvrtak svoj dan na prigodnoj svečanosti kojom je ujedno obilježen završetak projekta energetske obnove školske zgrade. 

''Danas je veliki dan za našu školu, za svu našu djecu. Ovo predstavlja novi početak za Osnovnu školu Antuna Branka Šimića nakon 68 godina postojanja. Vjerujem da će ovaj projekt doprinijeti razvitku škole, da će naši učenici i nastavnici biti puno sretniji i uspješniji'', kazala je ravnateljica Snježana Brkić. 

Foto: Bljesak.info / Obilazak radova na obnovi Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Mostaru

Dodala je kako su u okviru obnove školske zgrade, koja je krenula na jesen 2018. godine, promijenjeni otvori, obnovljen je krov te postavljena toplinska fasada. Sve to već je ove zime rezultiralo značajnim sniženjem troškova grijanja. 

Obnova školske zgrade obavljena je u okviru Projekta energetske učinkovitosti Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). 

Predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg podsjetio je da je do sada u okviru tog projekta obnovljeno 25 javnih objekata, a krajnji cilj je obnova svih javnih objekata u oblasti školstva, zdravstva, pravosuđa i unutarnjih poslova na području HNŽ-a. 

''Pitanje energetske obnove školskih zgrada u našoj županiji samo je jedan vid potpore koju županijska vlada daje sektoru obrazovanja. Najveći dio proračuna, više od 40 posto, izdvajamo za obrazovanje. Pored redovitog financiranja rada škola, mi smo u proteklom razdoblju preuzeli financiranje prijevoza učenika, riješili smo čitav niz pitanja kao što je tehnološki višak, milijunske sudske presude, potpisali smo granski kolektivni ugovor za srednje i osnovne obrazovanje kojima smo predvidjeli povećanja plaća prosvjetnih djelatnika za više od 15 posto kroz tri godine '', istaknuo je predsjednik Vlade HNŽ-a. 

Foto: Bljesak.info / Obilazak radova na obnovi Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Mostaru

Herceg je kazao kako je obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada Vlade HNŽ-a te kako će njegova vlada i dalje raditi na tome da se učenicima i prosvjetnim djelatnicima osiguraju uvjeti primjereni današnjem vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close