Tko o čemu...

Mostar i zastave: Dan državnosti iz Kosače 'prebačen' u Narodno pozorište

Proslava je premještena na drugu lokaciju zbog, kako su naveli na svojoj facebook stranici iz Srednje elektrotehničke škole Mostar, ''neispunjena zahtjeva od strane organizatora, uklanjanje obilježja paratvorevine Herceg Bosna''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 11. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko o čemu, Mostar o zastavama - tako bi mogli kratko komentirati posljednja događanja vezana za manifestaciju obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koja je trebala bit održana u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Naime, proslava je premještena na drugu lokaciju zbog, kako su naveli na svojoj facebook stranici iz Srednje elektrotehničke škole Mostar, ''neispunjena zahtjeva od strane organizatora, uklanjanje obilježja paratvorevine Herceg Bosna''.

Organizator ove manifestacije jeste Koordinacijski tim kojeg čine 22 škole s područja grada Mostara, među kojima je i Srednja elektrotehnička škola, te su, zbog gore navedenog, čitavu 'priču' premjestili na lokaciju Narodnog pozorišta Mostar.

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača nisu imali vremena prokomentirati ove navode, dok su nam iz IV. Osnovne škole Mostar, kao jedni od sudionika ove svečanosti, komentirali kako je zaista 'šteta da cijela priča ostane u sjeni zastava, da je naglasak na pozitivnom, na djeci i njihovom radu'.

''Manifestacija je iz tehničkih razloga prebačena na drugu lokaciju. To će bit jedan prekrasan performans, koji govori o domovini, ljubavi, uvažavanju.  Mislim da trebamo slaviti Dan državnosti, i  šteta je da takve priče zasjene rad i pripreme koje su trajale mjesec i pol. U središtu trebaju biti djeca i mladi koji su napravili prelijepu zajedničku priču i ne želimo ništa govoriti u negativnom kontekstu'', rekla je za Bljesak.info Seada Kuštrić, ravnateljica IV Osnovne škole.

Svečanost u koju su uključena djeca iz 22 škole s područja Mostara biti će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu sa epidemiološkim mjerama u istom terminu, odnosno, 24. studenog u 18 sati.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close