Održane radionice

Mostar: Dvije ceremonije za škole uključene u Program Y

Pored vršnjačkih edukatora, istog dana su dodijeljeni certifikati stručnom osoblju; pedagozima iz osam srednjih škola koje su uključene u projektne aktivnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 06. 2018. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon edukacije vršnjačkih edukatora početkom ove godine, te nakon realizirana dva kruga radionica u osam srednjih škola Hercegovačko – Neretvanskog županije tijekom prethodonog perioda, a u okviru ’Program Y’ u srijedu, 30.5.2018. održan je evaluacijski sastanak.

Sastanku su prisustvovali vršnjački edukatori, kao i koordinatori programa sa kojima su zajedno podijelili iskustva i dali sugestije za nastavak programa. Vršnjačkim edukatorima dodijeljeni su certifikati za dat doprinos u razvijanju inovativnih pristupa prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih stilova života mladića i djevojaka.

Nakon održanih radionica, slijede tradicionalne ljetne aktivnosti za edukatore- natjecanja i kampovi.

Također, pored vršnjačkih edukatora, istog  dana su dodijeljeni certifikati stručnom osoblju; pedagozima iz osam srednjih škola koje su uključene u projektne aktivnosti.

Pedagozi su nakon obuke održane u 2. mjesecu ove godine, zajedno sa vršnjačkim edukatorima provodili programe edukacije učenika srednjih škola, i tako dali doprinos implementaciji projekta u svojim lokalnim zajednicama.

U aktivnosti su uključeni: Srednja mašinsko-saobraćajna škola, Srednja ekonomska škola, Srednja ekonomska škole Joze Martinovića, Gimnazija Mostar, Srednja građevinska škola, Srednja elektrotehnička škola, Srednja škola Stolac i Srednja škola Jabalnica.

''S ovim su uspješno zaključene edukativne aktivnosti u tekućoj školskoj godini. U sljedeće dvije godine nastavljamo dalje raditi na promociji zdravih životnih stilova i prevenciji rodno zasnovanog nasilja'', priopćeno je.

Aktivnost je implementirana u sklopu projekta „Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa “. Ovaj projekt je podržan od strane Švicarske Vlade i OAK Fondacije, a implementira se uz podršku CARE International, Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close