Stop korupciji

Mostar domaćin prvog antikorupcijskog foruma mladih u BiH

Svrha Foruma je otvoriti dijalog mladih o percipiranom nivou korupcije u obrazovanju u BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 03. 2018. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID/BiH) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH - ACCOUNT, Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) organizira prvi antikorupcijski forumu mladih u Bosni i Hercegovini na temu "Utjecaj antikoruptivnog obrazovanja na promjenu percepcije mladih o korupciji".

Forum će biti održan u srijedu, 28. ožujka, u prostorijama Američkog kutka u Mostaru, s početkom u 10:30 sati.

Svrha Foruma je otvoriti dijalog mladih o percipiranom nivou korupcije u obrazovanju u BiH, u kojim oblastima se javlja, na koji način se manifestira, ali i kako antikorupcijsko obrazovanje utječe na promjenu percepcije mladih o korupciji.

Kako je priopćeno iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA, organizacijom Foruma, želi se doprinijeti jačanju antikorupcijskih inicijativa mladih u sektoru obrazovanja.

Forum će ujedno biti prilika za upoznavanje šire javnosti s aktivnostima i rezultatima projekta "Prevencija korupcije u obrazovanju: Više znanja, više transparentnosti", koji udruženje CROA, uz podršku projekta Account mreže, implementira u više od 40 osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close