12. Dani BHAAAS u BiH

Mostar će ugostiti svjetsku kremu oftalmoloških znanosti

Uz 20 predavanja regionalnih oftalmologa imat ćemo jedinstvenu priliku čuti predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH kao i internacionalnih gostiju, uvaženih profesora iz SAD, Velike Britanije i Turske.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2021. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom 25. i 26. lipnja, u sklopu znanstvene konferencije „12. Dani BHAAAS u BiH“, koja će se održati od 24. do 27. lipnja u Mostaru, realizirat će se prvi Internacionalni oftalmološki simpozij na kojem će sudjelovati od oko sto oftalmologa iz BiH, regije i svijeta.

Uz 20 predavanja regionalnih oftalmologa imat ćemo jedinstvenu priliku čuti predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH kao i internacionalnih gostiju, uvaženih profesora iz SAD, Velike Britanije i Turske. Poseban naglasak je stavljen na nove terapije i dostignuća u dijagnosticiranju i liječenju u oftalmologiji.

Na „12. Danima BHAAAS u BiH“ specijalni odbor će dodijeliti nagradu BHAAAS Ophthalmology Young Researcher Award najboljoj prezentaciji u kategoriji doktora do 35 godine. Zahvaljujući sponzorstvu Dietpharma, Bayera, Alcona, Mesa, InspireHL, OktalPharme, UrsaPharme, Unimed Pharme i časopisa Oculus omogućen je dolazak vrhunskih predavača, te poticaj mladih oftalmologa i studenata da nastave svoj znanstveno-istraživački rad.

Podsjećamo, u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i znanosti (BHAAAS), od 24. do 27. lipnja, u Mostaru, održaće se najveći znanstveni skup na regiji „12. Dani BHAAAS u BiH”. Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine i ove godine ugostiti veliki broj istaknutih znanstvenika, doktora, akademskih radnika, istraživača i umjetnika.

Tom prilikom održaće se 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavat će oko 300 eminentnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 zemalja. Organizatori su se potrudili da se svi simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim znanstvenicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close