Univerzitet Džemal Bijedić

Mnoštvo projekata, inicijativa i aktivnosti u organizaciji Unije studenata

Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u skladu sa zaključcima Predsjedništva, u mjesecu ožujku 2020. godine planira realizirati niz projekata, inicijativa i aktivnosti
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 03. 2020. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u skladu sa zaključcima Predsjedništva, u mjesecu ožujku 2020. godine planira realizirati niz projekata, inicijativa i aktivnosti, od čega izdvajaju:

  • Ekološka akcija čišćenja Univerzitetskog kampusa - 12.03.
  • Tečaj pružanja prve pomoći - 17.03.
  • Obilježavanje Svjetskog dana osoba s down sindromom - izložba slika djece i omladine s posebnim potrebama u kampusu Univerziteta i posjeta, te radionica u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" - 20.03
  • Akcija darivanja krvi na Mašinskom fakultetu - 26.03.
  • Edukativna radionica: osnove poslovne komunikacije (pisanje biografije, CV-a, motivacionog pisma, aplikacije za posao, itd...) na Ekonomskom fakultetu - 31.03.

Paralelno s navedenim, u tijeku je akcija prikupljanja udžbeničke literature, te knjiga za obogaćivanje knjižnog fonda Univerzitetske biblioteke. Studenti mogu literaturu donirati svakim radnim danom u uredu Unije studenata.

Također, u ožujku nastavit će se i Studentska univerzitetska liga, te sportsko-rekreativni turniri, zatim nastavak suradnje s Narodnim pozorištem Mostar.

Posebno izdvajaju inicijative upućene prema Univerzitetu, fakultetima i univerzitetskim studijima vezane za poboljšanje nastavnog procesa, koji se direktno odnosi na studente, kao i inicijativa prema Gradu Mostaru, odnosno Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove za postavljanje prikladnih kanti za odlaganje otpada.

Kopirati
Drag cursor here to close