"Misli, osjeti"

Mladi Mostara i Prijedora poslali poruku

Mostar je bio domaćin projekta "Misli, osjeti" u organizaciji Udruženja "Dignitet" iz Mostara i Udruženja "Psiholuminis" iz Prijedora.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2021. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bolje ljubav, nego mržnja", poruka je omladinskog kampa koji je održan u Mostaru 28. i 29. kolovoza.

Naime, Mostar je bio domaćin projekta "Misli, osjeti" u organizaciji Udruženja "Dignitet" iz Mostara i Udruženja "Psiholuminis" iz Prijedora.

Foto: PR / Mladi Mostara i Prijedora zajedno u projektu "Misli, osjeti"

Projekt za cilj ima povezivanje mladih iz Mostara i Prijedora na nivou međukulturalne, međunacionalne i vjerske prihvaćenosti.

"Ideja vodilja ova dva udruženja je da je BiH multikulturalna riznica i da je to njena snaga, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvaćanje. Mladima je prijeko potrebno dati priliku da upoznaju ljepote svoje domovine, upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova, grade prijateljstva i doprinose boljitku u svojoj zajednici i šire", poručili su organizatori.

Sudionici su kroz dva dana učili o vrijednosti omladinskog aktivizma, a na ovu temu mladima je predavanje održala i mostarska aktivistica Inga Kotlo.

Također, aktivistice "Digniteta" Aida Kajan, Eldina Hodžić Nurkić i Edita Pajić kao domaćini goste iz Prijedora su upoznale sa znamenitostima grada i okoline, a dio druženje nastavljen je u tijeku obilasku Starog mosta, mostarskih džamija i pravoslavne Saborne crkve Svete Trojice. 

Foto: PR / Mladi Mostara i Prijedora zajedno u projektu "Misli, osjeti"
Kopirati
Drag cursor here to close