Izabrano vodstvo

Mirza Lalić novi predsjednik Unije studenta mostarskog Univerziteta

Predstavnici studenata jednoglasno su usvojili Izvještaj o radu Unije studenata za 2019. godinu koji je prezentirao dosadašnji predsjednik Unije studenata Džani Pajić
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 01. 2020. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su 14. listopada 2019., odnosno početkom akademske godine provedeni Studentski izbori na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru, u četvrtak je na ovom Univerzitetu održana konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Unije studenata, priopćeno je iz Unije.

Prije samog početka, studentskim izaslanicima obratili su se izaslanik rektora, prorektor za nastavu, Senad Rahimić, te prorektor za finansije, Veldin Ovčina koji su u ime Univerziteta pozdravili izabrane predstavnike studenata svih godina i organizacijskih jedinica, te naglasili da je Unija studenata važan čimbenik koji i u sljedećem, kao i u prethodnom razdoblju, treba nastaviti sa realizacijom korisnih aktivnosti i projekata, ali i na pravi način štititi interese i prava studenata.

Predstavnici studenata jednoglasno su usvojili Izvještaj o radu Unije studenata za 2019. godinu koji je prezentirao dosadašnji predsjednik Unije studenata Džani Pajić, nagasivši da je ponosan na činjenicu da se u prethodnom razdoblju nalazio na čelu najsnažnijeg i najaktivnijeg, te jednog od rijetkih studentskih predstavničkih tijela u BiH koji sve svoje organe bira demokratski i transparentno na izborima, na kojima svaki student ima pravo da bira i bude biran, nakon čega se pristupilo pojedinačnom izjašnjavanju o članovima novog rukovodstva Unije studenata, stoji u priopćenju.

Foto: PR / Konstituirajuća sjednica Unije studenata Univerziteta u Mostaru

Za novog predsjednika Unije studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru jednoglasno je izabran Mirza Lalić, student Pravnog fakulteta, dok je novi potpredsjednik, također jednoglasno izabrani student Građevinskog fakulteta Mehmed Proho.

Pored njih, u XI. saziv Predsjedništva Unije studenata izabrani su: Nedim Lapo (Mašinski fakultet), Harun Isić (Pravni fakultet), Mujo Pobrić (Ekonomski fakultet), Mirza Pajić (Nastavnički fakultet), Emanullah Hukić (Fakultet informacijskih tehnologija), Nedim Mustajbegović (Fakultet humanističkih nauka), Nejla Habibija (Agromediteranski fakultet) i Rijad Skopljak (Studentski dom).

Novoizabrani predsjednik, Mirza Lalić, zahvalio se studentskim izaslanicima na podršci i ukazanom povjerenju, te iskazao nadu kako će isto opravdati na najbolji način. Naglasio je da Unija studenata kao krovna studentska organizacija treba biti servis svim studentima, štititi interese studenata, ali i nastaviti sa dobrom praksom i realizacijom konkretnih društveno korisnih aktivnosti i projekata, priopćeno je iz Predsjedništva Unije studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close