Preporuka Kriznog stožera

Što kaže ministar Hadžović o odgodi nastave?

''Nakon što se Krizni stožer izjasni i u pismenoj formi, Ministarstvo će uputiti školama određene preporuke'' - kazao je ministar Hadžović.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 01. 2022. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović izjavio je kako će stav ovog ministarstva o preporuci Kriznoga stožera da nastava umjesto 10. siječnja počne 17. siječnja na području te županije, biti poznat u petak.

''Nakon što se Krizni stožer izjasni i u pismenoj formi, Ministarstvo će uputiti školama određene preporuke'' - kazao je za Fenu ministar Hadžović, podsjećajući kako je na snazi model po kojemu svaka škola samostalno donosi odluke o načinu izvođenja nastave.

Dodao je kako bi se odgoda odnosila na škole u kojima se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, budući da škole koje nastavu izvode na bosanskom jeziku s nastavom počinju tek 24. siječnja.

Podsjećamo, zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije uputio je u četvrtak preporuku županijskom Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta da se početak nastave u školama pomjeri s 10. na 17. siječnja 2022. godine.

Odgodu početka školske nastave za barem tjedan dana preporučili su vlastima i iz Doma zdravlja u Mostaru i to, kako su naveli, zbog velike raširenosti bolesti izazvanih virusima u gradu.

Iz ove zdravstvene ustanove kazali su kako su zbog velikog broja oboljelih građana od gripe i SARS CoV-2, te pritiska na tu ustanovu, primorani zatvoriti pojedine ambulante kako bi preusmjerili medicinske kapacitete u najteže pogođene ambulante, izolatorij te hitnu pomoć.

Po podacima Kriznog stožera HNŽ-a u posljednja 24 sata u covid bolnici je umrlo pet pacijenata, a na bolničkome liječenju je 119 osoba, što predstavlja porast od 20 posto osoba s težim zdravstvenim stanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close