CTK

Medijska pismenost vs. fake news

Projekt o medijskoj i informacijskoj pismenosti savršeno se uklopio u trenutnu situaciju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 06. 2020. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za tehničku kulturu Mostar uspješno je realizirao projekt Studenti-mostovi medijske i informacijske pismenosti u okviru regionalnog projekta Mediji za građane-građani za medije.

U bezbroju informacija koje su kolale za vrijeme koronavirusa, ali u mnoštvu dezinformacija i namjerno puštenih lažnih informacija i lažnih vijesti, trebaju nam znanja i vještine koje će nam omogućiti da razaznamo koje su točne informacije i koje nam informacije uopće trebaju.

Projekt o medijskoj i informacijskoj pismenosti savršeno se uklopio u trenutnu situaciju.

Besplatne radionice koje održane su studentima koji su zapravo mostovi za medijsku pismenost i digitalizaciju, a potom su omogućene javnosti putem e-brošura i predavanja.

Sve o medijskoj pismenosti i digitalizaciji, građani mogu pronaći na web stranici Centra za tehničku kulturu Mostar, pod rubrikom Digitalno društvo.

''Ove radionice su podržane kroz dodjelu granta u okviru regionalnog projekta Mediji za građane-građani za medije, projekat sedam organizacija za razvoj medija (Fondacija “Mediacentar”, Albanski medijski institut, Makedonski institut za medije, Institut za medije Crne Gore, Novosadska novinarska škola, Mirovni institut, SEENPM) iz zemalja Zapadnog Balkana čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u regiji za unapređenje medijske i informacijske pismenosti (MIP)'', naveli su iz CTK.

Kopirati
Drag cursor here to close