Japan

Medicinski fakultet lažirao rezultate ženskih kandidata

Lažiranja rezultata na testovima otkrivena su u internoj istrazi nakon prijave o korupciji tijekom upisa i prijemnih ispita na Tokijskom medicinskom sveučilištu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 08. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medicinski fakultet u Tokiju sistematski je smanjivao rezultate žena kandidata na prijemnim ispitima da bi povećao broj muškaraca liječnika, javili su japanski mediji.

Lažiranja rezultata na testovima otkrivena su u internoj istrazi nakon prijave o korupciji tijekom upisa i prijemnih ispita na Tokijskom medicinskom sveučilištu.

Mediji navode da je ovo sveučilište  2011. godine počelo sistematski smanjivati rezultate i broj bodova na testovima ženskih kandidata da bi zadržao broj žena studenata od 30 posto, nakon što je 2010. godine znatno povećan broj uspješnih ženskih kandidata. 

Izvori na Sveučilištu rekli su da su rezultati lažirani "zbog snažnog dojma" da mnoge žene napuste medicinu nakon diplomiranja kako bi se udale i rodile djecu. 

Glasnogovornik Sveučilišta Fumio Azuma rekao je da je već počela istraga nakon dojava ovog proljeća u vezi sa primanjem i davanjem mita prilikom prijema sina višeg dužnosnika Ministarstva obrazovanja na Medicinski fakultet. 

On je dodao da će rezultati ove i istrage u vezi sa ženama kandidatima biti poznati već ovog mjeseca, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close