Novost učenicima

Matura se u HBŽ-u polaže u školi, uz pridržavanje zdravstvenih mjera

Nastavnici će ocjene iz pisanih ispita mature objaviti do 9 sati sljedećeg jutra, navode iz Ministarstva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 05. 2020. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije obavještava maturante da je sukladno Zaključcima na kolegiju ravnatelja srednjih škola usvojen hodogram aktivnosti za učenike završnih razreda srednjih škola u HBŽ kako bi na vrijeme realizirali planirane aktivnosti.

Prijava maturalnih ispita 27. svibnja 2020. godine od 8-14 sati. Maturalni ispiti će se održati u pismenom obliku, a samo za strukovne sadržaje u usmenom obliku, na način da će učenici poštujući zdravstvene protokole i uz propisanu zaštitu i osigurane uvjete u 9 sati pristupiti pismenom polaganju ispita u svojim školama.

Nastavnici će ocjene iz pisanih ispita mature objaviti do 9 sati sljedećeg jutra, navode iz Ministarstva.

Učenik nezadovoljan ocjenom na pismenom dijelu ispita može u periodu od 9 sati (od objave ocjena na pismenom ispitu) do 11 sati zatražiti usmeni ispit pred povjerenstvom. Učenik obavještava uobičajenim, uspostavljenim komunikacijskim kanalom svoga razrednika kako želi usmeni dio ispita jer je nezadovoljan ocjenom.

Razrednik o zahtjevu učenika informira uspostavljenim komunikacijskim kanalom ravnatelja/ravnateljicu škole, koji/koja prethodno imenovano povjerenstvo (ispitivač, razrednik i nastavnik istog ili srodnog predmeta) aktivira i zakazuje usmeni ispit isti dan iza 14 sati. Razrednik će obavijestiti učenika o terminu usmenog ispita uspostavljenim komunikacijskim kanalom, a škola je obvezna termine usmenih ispita objaviti na oglasnoj ploči škole i/ili mrežnoj stranici škole.

Prijava popravnih ispita za lipanjski ispitni rok je 18. svibnja 2020. godine. Popravni ispiti su od 22. do 27. svibnja 2020. godine. Na popravni ispit se može izići samo jednom, u lipnju ili kolovozu.

Podjela dokumentacije maturantima je u petak 15. lipnja 2020. godine u od 9 sati prema strogo propisanim mjerama i rasporedu koji će biti na vrijeme objavljen kako se na jednom mjestu ne bi okupljao veći broj osoba.

Iz Ministarstva napominju kako su srednje škole na području HBŽ-a dobile Preporuke za provođenje mature tijekom epidemije, te će s istima maturanti na vrijeme biti upoznati od strane razrednika, kao i o ostalim propisanim epidemiološkim mjerama i procedurama.

Kopirati
Drag cursor here to close