Predavanje

Marvelovi junaci stižu na mostarsko Sveučilište

Kako navode sa Sveučilišta, u filmovima poput Marvela postoji mnogo nevjerojatnih stvari kojima se znanstvenici doista bave.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 10. 2019. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autorica bloga Quantum of Science i znanstveni novinar, potpredsjednica Društva "Nauka i svijet" Jelena Kalinić održat će predavanje o Marvelovim filmovima na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u srijedu, u učionici 1-2 u 12 sati.

Ovo je dio projekta Dijalog za Budućnost koji implementiraju UNDP Bosnia and Herzegovina,UNICEF Bosna i Hercegovina i UNESCO BiH, u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, priopćeno je sa Sveučilišta.

Kako navode sa Sveučilišta, u filmovima poput Marvela postoji mnogo nevjerojatnih stvari kojima se znanstvenici doista bave.

''Danas su filmovi Marvel universe jako popularni. Neke stvari su nevjerojatne i nerealne, ali... pa postoje i stvari koje su realne i neki znanstveni koncepti koji su vrlo aktualni. Crvotočine, teorija relativnosti, genske terapije, epigenetika, DNK fingerprinting, kvantna fizika, egzoplanete, umjetna inteligencija - sve su to stvari koje vidimo u ovim filmovima i zaista postoje, a znanstvenici se bave njima'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close