Zajednički projekt

Ljetna škola za norveške i bh. studente u Mostaru

Pojasnio je da će profesori Lars Petter Soltvedt i Arnt Rebu u Mostaru omogućiti nastavu u domenu socijalnih znanosti i prava
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 05. 2018. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predstavio je Ljetnu školu za studente iz BiH i Norveške, što je zajednički projekt Sveučilišta jugoistočne Norveške s Univerzitetom Džemal Bijedić i Sveučilištem u Mostaru, koja traje od 21. svibnja do 2. lipnja.

Kako je veleposlanik Makarević kazao Feni jedan od ciljeva njegove misije u Norveškoj je i poticanje obrazovanja, odnosno zajedničkih programa između Norveške i BiH. Dodao je da u konkretnom slučaju nije bilo posebnih preduvjeta za upis u ovu školu, osim poznavanja engleskog jezika.

''Cilj je mladima ponuditi u relativnom kratkom vremenskom roku nastavu na osnovu koje ce dobiti ECTS bodove (European Credit Transaction Sistem) koji su priznati na europskim sveuličištima'', istaknuo je Makarević, a studenti će ostvariti 7,5 ECTS bodova.

Pojasnio je da će profesori Lars Petter Soltvedt i Arnt Rebu u Mostaru omogućiti nastavu u domenu socijalnih znanosti i prava, a ljetna škola podobna je za studente koji studiraju po programima fokusiranim na socijalne znanosti, prava, političke znanosti i obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close