Od 6. do 15. kolovoza

Ljetna škola 'Bridging cultures' na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

Ovi srednjoškolci bit će dio zanimljivog programa i brojnih aktivnosti, a program ljetne škole obuhvaća niz predavanja i interaktivnih radionica
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 08. 2019. u 14:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i ove je godine domaćin ljetne škole pod nazivom "Bridging cultures - Spajanje kultura" koja je okupila 25 srednjoškolaca iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije, a koja će se održati u periodu od 6. do 15. kolovoza u Mostaru. 

Ovi srednjoškolci bit će dio zanimljivog programa i brojnih aktivnosti, a program ljetne škole obuhvaća niz predavanja i interaktivnih radionica iz područja interkulturalnog razumijevanja kao što su nenasilna i interkulturalna komunikacija, rasizam, kolonijalizam i orijentalizam te posjete kulturno-povijesnim spomenicima u Mostaru i Sarajevu, priopćeno je iz UWC-a Mostar. 

Voditelji radionica su sadašnji i bivši učenici UWC škola iz BiH, Italije, Kanade i Singapura, a u sklopu programa ljetne škole održat će se i predstavljanja kultura i tradicija sudionika programa u srijedu, 14. kolovoza, s početkom u 14 sati. 

Ljetna škola održava se u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, a podržava je Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close