Tehnološki napredak

Livanjska škola obučava i priprema nastavno osoblje na korištenje eDnevnika

Srednja ekonomska škola iz Livna prepoznala je prednosti eDnevnika te od sljedeće školske godine prestaje s korištenjem fizičkoga dnevnika i u potpunosti prelazi na eDnevnik.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2021. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brzi tehnološki razvoj zahtijeva promjene i prilagodbu u svim segmentima društva pa i u obrazovanju. Kada je u pitanju tehnologija u odgojno-obrazovnom sustavu, za razvijenim zapadnoeuropskim zemljama kaskamo desetak godina, ali to nije razlog da se ne pokušamo priključiti.

Upravo je to bio povod za održavanje radionice „Rad u SUMIT dnevniku” za ukupno 30 profesora Srednje ekonomske škole iz Livna i SUMIT koordinatore. Cilj radionice bio je obučiti i pripremiti nastavno osoblje na korištenje SUMIT eDnevnika koji će od sljedeće školske godine uvesti Srednja ekonomska škola iz Livna.

Ova livanjska škola je prepoznala prednosti eDnevnika te od sljedeće školske godine prestaje s korištenjem fizičkoga dnevnika i u potpunosti prelazi na eDnevnik. Zanimljivo je kako je ovo prva škola u BiH, od škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku, u kojoj će fizički dnevnik u potpunosti biti zamijenjen eDnevnikom.

Radionici su, osim nastavnika i članova SUMIT-a koji su vodili radionicu, nazočili doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru i Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ.

Brojne su prednosti eDnevnika, kako za roditelje tako i za nastavnike i učenike. Roditelji će imati brz i jednostavan pristup ocjenama, izostancima s nastave, rasporedu pisanih provjera znanja itd. Nastavnicima će eDnevnik olakšati administrativne poslove kao što su unos i obrada podataka, omogućiti bolju preglednost i veću sigurnost u odnosu na fizički dnevnik. Učenici će lakše pratiti svoj napredak i planirati svoje obveze.

Resorno ministarstvo će poticati i ostale škole u Hercegbosanskoj županiji da slijede primjer Srednje ekonomske škole, a u sljedećoj školskoj godini planiraju se i digitalni upisi učenika u srednje škole.

Kopirati
Drag cursor here to close